Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Koniec čínskych majiteľov? Slavia Praha je na predaj. Záujem hlási štvrtý najbohatší Čech

Klub 16-násobného českého futbalového majstra Slavia Praha je na predaj. Ako informoval infotbal.cz od čínskej spoločnosti CITIC Europe Holdings ho má kúpiť miliardár a štvrtý najbohatších Čech Pavel Tykač.

13.12.2023 10:01
Slavia Praha Foto:
Futbalisti pražskej Slavie by mali čoskoro prejsť od čínskeho k domácemu majiteľovi.
debata

Podľa medializovaných informácií by mal za väčšinový podiel akcií v jednom z najúspešnejších českých klubov zaplatiť zhruba dve miliardy českých korún (81,5 milióna eur).

Vo vlastníctve čínskych spoločností je pražská Slavia od septembra 2015. Po spoločnosti CEFC, ktorá sa dostala do finančných problémov, klub prevzal v roku 2018 súčasný vlastník CITIC, ktorý má v rukách 99,98 % akcií. Čoskoro by malo prísť k zmene.

Izrael reprezentácia futbal Čítajte viac Izraelský futbal prišiel o významného sponzora: Nie je to kvôli vojne, reaguje Puma

Podľa infotbal.cz je druhý tím tabuľky českej ligy v hľadáčiku miliardára Tykača, ktorého majetok má hodnotu 183,3 miliardy korún (7,5 miliardy eur), čo z neho robí štvrtého najbohatšieho Čecha. Pre porovnanie, druhý najbohatší – majiteľ Sparty Daniel Křetinský, má majetok 210,9 miliardy korún (8,6 miliardy eur).

Hlavným cieľom budúceho majiteľa by mal byť zisk majstrovského titulu v prebiehajúcej sezóne, k čomu by malo pomôcť aj zimné posilnenie mužstva. Na pozíciu Jaroslava Tvrdíka, ktorý je predsedom predstavenstva, by obchod nemal mať vplyv a predpokladá sa, že by mal v Slavii pokračovať.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
debata chyba
Viac na túto tému: #SK Slavia Praha #CITIC Europe #Pavel Tykač