Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Izraelský futbal prišiel o významného sponzora: Nie je to kvôli vojne, reaguje Puma

Nemecký výrobca športového oblečenia Puma ukončí lukratívnu sponzorskú zmluvu s Izraelskou futbalovou asociáciou v roku 2024.

13.12.2023 08:50
Izrael reprezentácia futbal Foto:
Logo nemeckej značky Puma sa od budúceho roka stratí z dresov izraelskej futbalovej reprezentácie.
debata (1)

Spoločnosť Puma pre magazín Time vo vyhlásení uviedla, že rozhodnutie o ukončení zmluvy nesúvisí s vojnou medzi Izraelom a Hamasom a bolo prijaté ešte na konci roka 2022 ako súčasť novej obchodnej stratégie značky.

„Preskúmanie existujúcej súpisky národných tímov podľa určitých kľúčových ukazovateľov výkonu, ako sú reklamy a účasť na veľkých medzinárodných turnajoch, viedlo k niekoľkým zmenám,“ uvádza sa vo vyhlásení. V roku 2024 vyprší aj sponzorská zmluva so Srbskom.

vavro Čítajte viac Slováci slávia postup! V Lige majstrov si na jar zahrajú Lobotka i Vavro, United končia

Puma stratila v roku 2022 svoju najvýznamnejšiu futbalovú sponzorskú zmluvu s Talianskom, nakoľko aktuálny majstri Európy prešli ku konkurenčnému Adidasu.

Vo vyhlásení spoločnosti sa dodáva, že nové sponzorské zmluvy s dvoma národnými tímami vrátane vysokoprofilového tímu budú oznámené v najbližších mesiacoch.

Financial Times najprv informovali, že za rozhodnutím Pumy o Izraelskej futbalovej asociácii boli, podľa niekoľkých ľudí oboznámených s internými diskusiami, finančné dôvody.

slovan Čítajte viac Museli ich bolieť ruky. Po podpis Kucku, Čavriča či Borjana si na Tehelné pole prišli davy

Izrael je na 75. mieste z 200 krajín v rebríčku FIFA a v krajine je značne obmedzený trh pre predaj športového oblečenia a dresov, napísali Financial Times.

Správa o strate sponzora však prichádza uprostred výziev na spotrebiteľský bojkot Izraela počas jeho pokračujúceho bombardovania Gazy. Obchody Puma v niektorých mestách Západnej Európy boli v posledných týždňoch terčom protestov.

Najvyťaženejší futbalisti v roku 2023 Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Rebríček je zostavený bez brankárov, len z...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Izrael #Puma