Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Legenda sa lúči. Majster Európy, ktorého zarmútili Slováci, posiela emotívny odkaz

Taliansky futbalista Giorgio Chiellini v utorok oznámil, že ukončil svoju bohatú kariéru.

12.12.2023 19:55
chiellini, hamšík Foto:
MS 2010. Giorgio Chiellini v súboji s Marekom Hamšíkom.
debata

Kapitán majstrov Európy a dlhoročný hráč Juventusu Turín o svojom rozhodnutí informoval na sociálnych sieťach.

Tridsaťdeväťročný obranca odohral posledný zápas v sobotu, keď nastúpil za Los Angeles FC proti Columbusu Crew vo finále MLS, ktoré jeho tím prehral 1:2.

Krásne partnerky futbalistov Realu a Neapola Fotogaléria - 34 fotiek Všetky fotky
Futbalistov Realu Madrid a SSC Neapol budú vo...

Na sociálnych sieťach zverejnil video s vrcholmi svojej kariéry a o futbale napísal:

„Bol si tá najkrajšia a najintenzívnejšia cesta môjho života. Bol si moje všetko. Prešiel som jedinečnú a nezabudnuteľnú cestu. Ale teraz je čas začať nové kapitoly, čeliť novým výzvam a písať ďalšie dôležité a vzrušujúce príbehy života.“

Chiellini odštartoval kariéru v Livorne a po sezóne vo Fiorentine prišiel v roku 2005 do Juventusu Turín. V drese „starej dámy“ pôsobil až do leta 2022 a zaradil sa medzi ikony klubu.

820501864 Čítajte viac Prídu Škriniar i Mbappé! Amatérom zo 6. ligy vyžrebovali v pohári Paríž, pozrite si ich ohromnú reakciu

Je jeden z najúspešnejších hráčov v jeho histórii, keď získal deväť titulov v Serii A za sebou, jeden v Serii B, päť v Talianskom pohári i Superpohári a dvakrát si zahral vo finále Ligy majstrov.

Za Juventus odohral 561 duelov a dal 36 gólov. Chiellini prišiel do LAFC v lete 2022 po skončení zmluvy v Turíne a vlani s ním získal titul v MLS.

Národný tím doviedol ako kapitán k triumfu na EURO 2020 vo Wembley, kde Taliansko zdolalo vo finále Anglicko v penaltovom rozstrele. Dokopy nastúpil na 117 reprezentačných zápasov a strelil osem gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Giorgio Chiellini #talianski futbalisti