Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kedysi najdrahší futbalista planéty si tak skoro nezahrá. Taliani chcú pre neho tvrdý trest

Talianska antidopingová prokuratúra žiada minimálne 4-ročný zákaz činnosti pre futbalistu Juventusu Turín Paula Pogbu.

07.12.2023 15:23
2016 Paul Pogba Foto: ,
Paul Pogba hrával aj za Manchester United.
debata

Ešte 20. augusta mu po náhodnej kontrole zistili zvýšenú hladinu testosterónu a Talianska antidopingová agentúra mu s okamžitou platnosťou zastavila činnosť.

Pogba sa rozhodol neuzavrieť dohodu o vine a treste a tak sa bude prípad prejednávať pred antidopingovým súdom. Ak by 30-ročný Pogba skutočne dostal štvorročný zákaz činnosti, mohlo by to znamenať koniec jeho kariéry.

Štvorročné zákazy činnosti sú štandardné podľa Svetového antidopingového kódexu, ale môžu byť znížené v prípadoch, keď športovec dokáže, že jeho doping nebol úmyselný, prípadne ak bol pozitívny test výsledkom kontaminácie, alebo ak poskytne „zásadnú pomoc“ pri vyšetrovaní.

Ivan Hašek Čítajte viac Na Tehelnom poli čakal, ako sa rozhodne Weiss, Slováci uprednostnili Calzonu. Čechov má po škandále zdvihnúť legenda

Pogba mal pozitívny test po ligovom zápase v Udinese, v ktorom bol na lavičke Juventusu. „Ľudsky je mi Paula ľúto,“ povedal v októbri tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Pogba sa stal v roku 2016 najdrahším futbalistom planéty, keď Manchester United za neho zaplatil Juventusu Turín vtedajší rekord 105 miliónov eur.

SR Futbal FL Dunajská Streda Világi Čítajte viac Desať rokov pri moci. Világi chcel, aby Dunajská bola ako Manchester. Vyhodil už jedenásť trénerov
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #doping #Paul Pogba