Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bez súhlasu, jednostranný a nečakaný. Rubiales pôjde kvôli bozku po finále MS futbalistiek pred súd, hrozí mu dlhá basa

Bývalý šéf španielskeho futbalu Luis Rubiales pôjde kvôli bozku, ktorý dal útočníčke Jenni Hermosovej po víťazstve vo finále minuloročných majstrovstiev sveta, pred súd.

25.01.2024 20:12
799388029 Foto:
Luis Rubiales v akcii pri bozkávaní Jenni Hermosovej.
debata (25)

Vyšetrujúci sudca Francisco de Jorge uviedol, že jeho zistenia ukazujú na to, že funkcionár pobozkal hráčku „bez súhlasu, jednostranne a nečakane“, a navrhol ho obžalovať.

Informovala o tom agentúra AP. Termín procesu bude ešte len stanovený.

Štátni žalobcovia obvinili Rubialesa zo sexuálneho napadnutia a z nátlaku na Hermosovú, ktorú údajne nútil, aby ho verejne podporila, keď sa proti nemu zdvihla vlna kritiky.

Štyridsaťšesťročný funkcionár spočiatku tvrdil, že sa stal obeťou kampane vedenej „falošnými feministkami“. Podľa neho bol bozk po víťaznom augustovom finále proti Anglicku (1:0) v Sydney „spontánny, vzájomný, euforický a konsenzuálny“.

SR Futbal FL 8. kolo Skupina o titul Šláger TTX Čítajte viac Aj Dunajská Streda si uťahuje z belasých kvôli zápasu s Rusmi

Nakoniec ustúpil tlaku a kvôli afére v septembri rezignoval. Za sexuálne napadnutie by mohol dostať trest v rozmedzí od pokuty až po väzenie na jeden až štyri roky.

Sudca De Jorge navrhol, aby sa pred súdom kvôli nátlaku na Hermosovú zodpovedali aj bývalý tréner španielskych futbalistiek Jorge Vilda a športový riaditeľ mužskej reprezentácie Albert Luque.

Už v októbri dostal Rubiales od medzinárodnej federácie FIFA trojročný zákaz pôsobenia vo futbale.

Jakub Hromada Čítajte viac Ťažké chvíle pre Slovan. Kmotríkovci sa svojou tvrdohlavosťou možno pripravili o slovenského reprezentanta s IQ 142
25 debata chyba
Viac na túto tému: #Luis Rubiales