Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo nepodpísal Slovan nové posily? Veľké problémy belasých. Kmotrík potvrdil trest od FIFA

Počas zimného prestupového obdobia si priaznivci lámali hlavy, prečo sa Slovan Bratislava posilnil iba o dvoch hráčov, obrancu Spyridona Risvanisa a útočník Gersona Rodriguesa. Informácia z dneška dáva odpoveď.

22.02.2024 16:46 , aktualizované: 23:24
SR Futbal NL 1. kolo Košice Slovan KEX Foto:
Dôležití muži Slovana: Tréner Vladimír Weiss st. a generálny riaditeľ tímu Ivan Kmotrík ml.
debata (3)

Pritom ešte pred pár dňami spomínal tréner Vladimír Weiss dvoch-troch nových hráčov do každej formácie, ale nič z toho napokon nebolo.

Slovenský majster totiž dostal od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) zákaz na uskutočňovanie prestupov.

Leo Sauer Dominik Hollý Čítajte viac Pozdáva sa Calzonovi, dal košom slovenskému i českému Slovanu. Trenčiansky mladík ide do Jablonca

„Slovan Bratislava dostal od FIFA prestupový ban. Dôvodom sú nevyplatené financie Vernonovi De Marcovi,“ napísal vo štvrtok na sociálnej sieti X komentátor televízie Markíza Andrej Zvolenský.

Trest od FIFA pre Šport24.sk potvrdil aj generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík mladší.„Áno, táto informácia je pravdivá. Včera sme oficiálnou cestou obdržali informáciu o tzv. ‚transfer ban‘. Dôvodom sú skutočne nevysporiadané záväzky voči Vernonovi De Marcovi, nášmu bývalému hráčovi. Nejde o žiadny závažný priestupok, v nasledujúcich dňoch bude situácia vyriešená a transfer ban bude zrušený,“ priznal Kmotrík.

Druhým dychom však dementoval pokutu, ktorú mal klub dostať. „Žiadnu pokutu sme nedostali a nie je ani pravda, že sme dostali zákaz prestupov na dve prestupové obdobia. V nasledujúcich dňoch vyrovnáme podlžnosti voči De Marcovi a ban skončí,“ vysvetlil.

Juraj Kucka Čítajte viac Bez zázraku, bez víťazstva, bez gólu. Sturm ukončil európsku púť Slovana. Weiss: Odohrali sme výborný zápas

Šéf Slovan odhalil aj dôvod, kde sa stala chyba. Zároveň priznal, že v klube nefunguje všetko tak, ako by malo.

„Nie všetko v klube funguje tak ako by malo, a treba si to otvorene a na rovinu povedať. Výsledkom je aj táto situácia, ktorá je nepríjemná a nevrhá dobré svetlo na klub. Keď som sa vrátil na pozíciu generálneho riaditeľa a žiadal som o plné kompetencie, tak aj toto bola jedna z vecí, ktorú som zdôrazňoval. Žiaľ, do dnešného dňa sa tak nestalo, avšak verím, že toto je dostatočný výkričník pre všetkých v klube, aby klub začal konať a veci sa začali radikálne meniť,“ povedal Kmotrík.

Tréner Weiss st. pred pár dňami nepriamo naznačil nespokojnosť s tým, ako Slovan zvládol situáciu počas zimného prestupového obdobia. Pred týždňom v Grazi mal na striedačke výrazne obmedzené možnosti a keď ho s tým novinári konfrontovali, odvetil len, že sa k tomu radšej nebude vyjadrovať. Všetkým však bolo jasné, že si to predstavoval inak.

Prestupové obdobie na Slovensku sa skončilo v stredu o polnoci.

Rakúsko SR Futbal EKL Slovan play off o osemfinále Čítajte viac Slovanu dnes pomôže už iba supervýkon. A veľký zázrak. Pár klubov sa už v minulosti vyhrabalo z podobne beznádejnej situácie

O tom, že Slovan má voči De Marcovi údajné podlžnosti, sa dosiaľ nevedelo. Argentínsky obranca, ktorý hral na Slovensku dlhé roky za Michalovce i Slovan a má tiež slovenské občianstvo, vyjadril túžbu odísť z klubu minulé leto. Na Tehelnom poli si žiadal lepšie platové podmienky a nebolo mu vyhovené.

"Minulý rok som vyslovil nespokojnosť so svojim platom, poprosil som vedenie klubu, či by nemohlo vylepšiť kontrakt, ktorý som mal platný do leta 2023.

Respektíve, povedal som, že ak to nie je možné, pochopím to, len nech ma uvoľnia a ja si skúsim vyrokovať želané podmienky inde," objasnil pre denník Šport De Marco situáciu, ktorá nastala vlani.

"Klub mi nechcel zvýšiť plat, čo som akceptoval. Správal som sa ďalej ako profesionál a zodpovedne som pristupoval k svojej robote. Klub sa rozhodol so mnou rokovať až v čase, keď sa môj kontrakt napĺňal.

Ladislav Borbély Čítajte viac Futbalová bigamia, reaguje Borbély na správy, že Calzona povedie aj Neapol. Reprezentácia vraj bude len doplnková aktivita

Vedenie mi predostrelo návrh novej zmluvy, podľa ktorej by som bol stále jeden z najhoršie platených hráčov základnej zostavy," prezrádza v súčasnosti už reprezentant Slovenska.

"Nebolo pre mňa akceptovateľné ho prijať, pretože by som sa cítil nedocenený. V klube som vždy cítil rešpekt, každý sa ku mne správal výborne, ale plat a návrh novej zmluvy môjmu postaveniu nezodpovedal.

Beriem to normálne, aj o tomto je futbalový biznis. Nikto nie je nenahraditeľný. Som vďačný za pôsobenie v Slovane. Nedohodli sme sa, to sa stáva," doplnil De Marco.

Na Slovensku sa udomácnil v roku 2016, v jednom z ročníkov ho dokonca vyhlásili za najlepšieho ľavého obrancu ligy. „Hrať za Slovensko by bolo pre mňa splnením sna,“ tvrdil ešte predtým, ako získal občianstvo a obliekol si národný dres.

Ovláda šesť jazykov!

Francesco Calzona Čítajte viac Slováci Calzonovi pomohli dostať sa do povedomia, uznáva taliansky novinár. Ak by to tak zostalo aj po Eure, bude to devalvácia repre, vraví Borbély

"Ale slovenčina mi dala zabrať. Náročnosťou by som ju postavil asi na jednu úroveň s poľštinou a nemčinou. Spočiatku som nerozumel ani „ahoj“.

Po slovensky som rozprával po vyše roku. Možno mi pomohli v tomto aj Michalovce. Nemal som inú voľbu, iba sa naučiť jazyk, ak som tam chcel ako-tak existovať. A času som mal dosť…," povedal pred rokmi v rozhovore pre Pravdu.

Krásna talianska moderátorka Diletta Leottaová Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Je považovaná za najkrajšiu moderátorku na...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík #Vernon De Marco