Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rodová rovnoprávnosť vo futbale: Neymar stál 222 miliónov eur. A najdrahšia žena?

Zambijská útočníčka Racheal Kundananjiová prestúpila zo španielského klubu CFF Madrid do amerického tímu Bay FC za 860-tisíc dolárov (801-tisíc eur) a stala sa najdrahšou futbalistkou v histórii.

14.02.2024 17:36
Racheal Kundananji Foto:
Najdrahšia futbalistka histórie Racheal Kundananjiová.
debata (2)

Kundananjiová strelila v Španielsku v 50 zápasoch 33 gólov a zo španielskej najvyššej súťaže ju kúpil nováčik americkej NWSL zo San Francisca Bay FC. Zambijská reprezentantka podpísala zmluvu do roku 2027.

V porovnaní s mužským futbalom ide pochopiteľne o nízku čiastku, za ktorú sa občas podarí prestupovať aj futbalistom v rámci slovenskej ligy.

Pre porovnanie, najdrahším mužským prestupom je stále odchod Brazílčana Neymara z FC Barcelona do Paríža St. Germain za 222 miliónov eur. Je to o 277-krát menej, ako zaplatil americký tím za Zambijčanku.

23. Koeficient Čítajte viac Manévre v Grazi. Polícia sa chystá na slovanistov: Ultras sú považovaní za výtržníkov, píšu v Rakúsku

Doterajším najdrahším prestupom v ženskom futbale bol transfer Keiry Walshovej, za ktorú Barcelona zaplatila Manchestru City v roku 2020 500-tisíc dolárov (466-tisíc eur).

„Ľudia v Zambii budú prekvapení, ale budú mať veľkú radosť. Chcem dať fanúšikom Bay FC to, čo chceli, aby si užívali zápasy, aby sa tešili z toho, ako hrám a dávam góly,“ uviedla Kundanajiová pre BBC Sport Africa.

23-ročná futbalistka sa predstavila aj na posledných majstrovstvách sveta a proti Kostarike strelila jeden gól. Napriek tomu Zambia skončila v tabuľke tretia po prehrách 0:5 s Japonskom a Španielskom. Za národný tím nastúpila v 18 stretnutiach a dala 10 gólov.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Racheal Kundananjiová #Bay FC