Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pašoval viac ako tonu kokaínu. Exreprezentant Holandska bol odsúdený na šesť rokov

Bývalý holandský futbalový reprezentant Quincy Promes, ktorý hral napríklad na majstrovstvách Európy 2020, bol v Amsterdame odsúdený na šesť rokov väzenia.

14.02.2024 13:32
Quincy Promes Foto:
Quincy Promes je hráčom Spartaka Moskva.
debata

Súd rozhodol o treste na základe obvinenia z pašovania viac než 1 350 kilogramov kokaínu. Promes pôsobí v Spartaku Moskva, kde stále hral najvyššiu súťaž napriek tomu, že bol vyšetrovaný kvôli pašovaniu drog a tiež ublíženiu na zdraví od jari 2023. Teraz ho holandský súd definitívne odsúdil.

Podľa portálu NOS sa dôkazy proti Promesovi skladajú predovšetkým zo zachytených správ, ktoré ukazujú, že Promes bol intenzívne zapojený do pašovania kokaínu.

Stalo sa tak v januári 2020. Išlo o dve zásielky, ktoré boli ukryté v náklade vriec s morskou soľou na kontajnerovej lodi z Brazílie. Colníkom sa podarilo jednu z týchto zásielok zadržať.

23. Koeficient Čítajte viac Manévre v Grazi. Polícia sa chystá na slovanistov: Ultras sú považovaní za výtržníkov, píšu v Rakúsku

V rozsudku súd zdôraznil, že Promes mal ísť ako profesionálny futbalista príkladom najmä smerom k mladým ľuďom. Holanďan už bol vlani odsúdený za iný trestný čin. Dostal 1,5 roka väzenia za pobodanie na večierku, no proti tomuto rozsudku sa odvolal.

V občianskoprávnom konaní bolo minulý týždeň rozhodnuté, že Promes musí obeti zaplatiť odškodné. 32-ročný futbalista hral v minulosti za Ajax Amsterdam, FC Sevillu a Twente Enschede. Za holandskú reprezentáciu odohral 50 zápasov a strelil 7 gólov.

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #Ajax Amsterdam #holandskí futbalisti #Quincy Promes