Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bláznivé vyvrcholenie šampionátu. O zápase sa rozhodovalo skoro päť hodín, vyhrali všetci

Príbeh zo štvrtkového finále šampionátu južnej Ázie hráčok do 19 rokov sa s istotou zapíše do futbalovej histórie. Reprezentantky Bangladéša a India odohrali neuveriteľný duel plný nečakaných zvratov.

09.02.2024 15:30
Futbalistky Indie Foto:
Futbalistky Indie oslavovali víťazstvo na šampionáte a spolu s nimi aj hráčky Bangladéša.
debata

Zápas priniesol chyby rozhodcov a chaotický hodiny trvajúci záver, ktorý v športe nemá obdoby. A výsledok? Z víťaznej trofeje sa nakoniec tešili obe krajiny.

Existujú športy, kde nie je delené prvé miesto po rovnako výsledku nič neobvyklého. Stáva sa to povedzme v plávaní či atletike. Vo futbale sa napríklad dočkajú bronzových medailí oba tímy na majstrovstvách Európy kde neexistuje zápas o 3. miesto.

6 rozhodcovia Čítajte viac Zavedenie modrej karty vo futbale? Najviac si to odskáče jeden španielsky klub, budú hrať so šiestimi hráčmi, podpichol hviezdny Nemec

Keď už sa ale dva výbery strednú vo vyraďovacej časti, malo by sa napokon rozhodnúť o víťazovi. Lenže vo finále ázijského šampionátu do 19 rokov sa tak nestalo. Už riadny hrací čas ponúkol drámu, keďže Bangladéš vyrovnal na 1:1 v 93. minúte.

Zápas dospel až do penaltového rozstrelu. V ňom uspelo všetkých 22 futbalistiek vrátane oboch brankárok. Problémy nastali v čase, keď rozhodcovia zastavili hráčku Bangladéša, ktorá sa chystala odštartovať 12. sériu pokutových kopov.

Prišlo k porade z ktorej vzišlo neuveriteľné rozhodnutie. Arbiter si k sebe zavolal obe kapitánky. A namiesto pokračovania rozstrelu mal o víťazovi šampionátu rozhodnúť hod mincou. Šťastie sa priklonilo na stranu Indie: jedna strana začala oslavovať, na druhej prepukli mohutné protesty.

Dominik Greif Čítajte viac Koniec kariéry? Ani neviem, či ešte budem zdravý! O Greifovom boji s neviditeľným súperom a podpore od Nadala

Po zásahu delegáta stretnutia malo prísť k náprave situáciu a obnovení pokutových kopov. Lenže nastala ďalšia komplikácia. Mladé Indky sa s takým verdiktom odmietli zmieriť. Postavili sa z trávnika a odišli do šatne.

Podľa takmer päťhodinového záznamu trvala debata o pokračovaní zápasu približne dve hodiny. Ťažko povedať, čo zamýšľali rozhodcovia, delegát a organizátori. Každopádne, na pódium si nakoniec pre pohár prišli zástupkyne oboch finalistiek. Víťazkami šampionátu sa tak stali Bangladéš a India.

Na zázname celého finálového duelu je penaltový rozstrel (od 1:59:00 do 2:18:00), hod mincou, radosť Indie a protesty Bangladéša (od 2:19:00), odchod hráčok Indie (2:32:00) a netradičné korunovanie víťazných oboch tímov (4:43:30).

Najlepšie zarábajúci slovenskí futbalisti Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček najlepšie zarábajúcich...
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #India #Bangladéš