Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Slovane robia aj "dobrí" chlapci zlé veci. Vencelovi je z toho smutno: Keď si spomeniem na Haraouiho a Nigra...

Šokujúce správanie, ktoré pri pohľade do jeho minulosti až tak veľmi neprekvapí. A v prípade Slovana Bratislava platí, že nie je prvý a možno ani posledný.

03.04.2024 05:40
Moha, Gerson, Ramírez Foto:
(Zľava) Moha, Gerson Rodrigues a Eric Ramírez. Traja legionári, ktorí sa "zabudli" vrátiť do Slovana.
debata (2)

Volá sa Gerson Rodrigues. Bol jedinou výraznou posilou belasých počas zimného prestupového obdobia. Po necelých dvoch mesiacoch na Tehelnom poli sa ukazuje, že povesť, ktorá príchodu luxemburského útočníka predchádzala, má pravdivé korene.

Slovan – zo dňa na deň – prišiel o svojho kanoniera. Jednoducho sa do Bratislavy z reprezentačného zrazu nevrátil. Tak ako kedysi Maročan Moha a Venezuelčan Eric Ramírez.

Weiss neuhne

Keď na začiatku februára Slovan ohlásil Gersonov príchod, veľa si od neho sľubovali. Spomienka, ako na jeseň 2023 „cvičil“ v kvalifikačnom zápase slovenskú obranu, sa pozdávala aj fanúšikom.

„Veríme, že bude kvalitatívne adekvátnou náhradou za Aleksandra Čavriča,“ napísal na sociálnych sieťach generálny manažér Ivan Kmotrík ml. – mimochodom, v minulosti tiež opradený škandálmi.

Do klubu priviedol hráča, ktorý za desať sezón vystriedal dvanásť klubov. Gerson prišiel na hosťovanie s opciou na prestup. Kmotrík ml. okrem iného spomenul, že ak sa mu bude na Tehelnom poli dariť, Slovan opciu uplatní a šikovný útočník bude môcť zostať ďalšie tri roky.

Kto však poznal Gersonov futbalový životopis, tušil, že šanca na dlhodobý angažmán je mizivá. Ale že sa hráč „vyparí“ už po dvoch mesiacoch?

Gerson Rodrigues v drese Slovana Bratislava. Foto: ČTK / imago sportfotodienst / IMAGO
rodrigues Gerson Rodrigues v drese Slovana Bratislava.

„Nemali sme tu Rodriguesa, neprišiel späť. Musíme to riešiť. Ja, aj klub. Sú to disciplinárne veci a to sa nedá, nemôžem uhnúť doľava, ani doprava. Pre mňa je prvoradé mužstvo. To je všetko, čo viem,“ vravel po poslednom ligovom kole, v ktorom Slovan zdolal Podbrezovú 2:1, tréner Vladimír Weiss st.

Stalo sa mu vlastne to isté, čo pred rokom s Ramírezom.

„Je gólový a chlap ako hora, do súbojov je ako stvorený. Vnútri je dobrý chlapec s dobrým srdcom, ale aj expert. Som na neho prísny. Má potenciál, len je Latinoameričan, musí viac pracovať, aby bol väčší futbalista. Verím, že sa ešte rozbehne,“ povedal s nádejou na jeseň 2022.

V jednej veci mal Weiss pravdu, v inej zasa predvídal zle. Ramírez potvrdil, že nie je veľký profesionál a tréner sa mýlil – Venezuelčan sa už v Slovane viac nerozbehol. Do klubu sa svojvoľne nevrátil a Slovan s ním predčasne ukončil zmluvu.

Opuchnuté ústa

Dobrý chlapec sa jednoducho zariadil po svojom. Tak ako Gerson, hoci o ňom ťažko tvrdiť, že je dobrým chlapcom. V minulosti vyparatil omnoho horšie veci ako to, že sa zabudol vrátiť tam, kam mal. Napokon, v Slovane vopred vedeli, že je to magnet na problémy…

V roku 2019 sa rodák z portugalského Pragalu pobil pred podnikom – obeť útoku neskôr musela na tri operácie tváre. O tri roky zasa inému mužovi vyrazil zub a vpratať do kože sa nevedel ani pred policajtmi.

Adam Štefanec Čítajte viac Kaplána z Turzovky sledoval aj Newcastle United: Hymna Ligy majstrov? Je to vznešená hudba, akoby sa do kostola aj hodila

Ak preženieme, dalo by sa povedať, že tam, kde vstúpi Gersonova noha, zostane spúšť. Na verejnosti, aj v súkromí.

Istý čas tvoril pár s niekdajšou ukrajinskou tenistkou Oľgou Jančukovou, s ktorou má aj syna Gersona juniora. Ich vzťah sa skončil tak, že obaja radšej vymazali všetky spoločné fotografie zo sociálnych sietí, s ktorými sa predtým tak radi chválili.

Oveľa horšie dopadlo Gersonove partnerstvo s luxemburskou Miss 2020, Emilie Bolandovou. V novembri 2022 modelka zverejnila fotografie s pomliaždeninami tváre. Tvrdila, že jej ich spôsobil futbalista, ktorý ju vraj týral fyzicky ale aj psychicky.

„Dievčatá, ak vo vzťahu nie ste spokojné, utečte,“ sprevádzala komentárom záber, na ktorom mala opuchnuté ústa.

Na konci marca mu luxemburský súd všetko spočítal a udelil podmienečný trest odňatia slobody na osemnásť mesiacov a peňažnú pokutu vo výške 1500 eur. Útočník sa môže odvolať. Medzitým v tamojších politických kruhoch zaznievajú hlasy, že ich kanonier by nemal viac obliekať reprezentačný dres.

„Som alergická na akúkoľvek formu násilia. Rodrigues je idol pre deti, čo mu dáva určitú povinnosť ísť príkladom,“ vyhlásila napríklad poslankyňa za socialistov Liz Brazová.

Smutný Vencel st.

Legende belasých, Alexandrovi Vencelovi st., je ľúto, že Slovan podpisuje podobné typy hráčov. Podľa neho vôbec netušia, do "akého významného klubu prichádzajú. Nepoznajú prostredie ani históriu.

Legendárny brankár Alexander Vencel st. Foto: ČTK / Bican Emil, Nesvadba František
Alexander Vencel st. Legendárny brankár Alexander Vencel st.

Zaujíma ich len to, aby im na účte na konci mesiaca cinkli peniaze. To, čo zdobí klubový život, je pasé. Mrzí ma to, azda to priniesla aj táto doba." hodnotí niekdajší skvelý brankár a jeden zo strojcov najväčšieho úspechu v histórii Slovana – víťazstva v Pohári víťazov pohárov 1969.

Či sa raz Gerson do Bratislavy vráti alebo nie, jedno je fakt – Slovan často snúbi kvalitu s problémovosťou. Do klubu dotiahne výnimočného hráča s nádejou, že sa zázračne polepší.

Pred rokmi to bol napríklad aj Mohammed Rharsalla Khadfi, známejší ako Moha, ktorý si „postavil hlavu“ na jar 2021.

„Nevidel som ho posledné tri dni. Neviem, čo s ním je,“ šokoval svojou odpoveďou vtedajší slovinský tréner tímu Darko Milanič.

Slovan síce nevedel, no ľudia na sociálnych sieťach áno. Kým jeho spoluhráči bojovali o body, on pridával na instagram fotografie.

Napríklad zo záhrady v španielskej Granade. Šikovný krídelník tvrdil, že s klubom sa nepohodol na financiách, čo ho stálo miesto v základnej zostave. Z klubu napokon odišiel ako voľný hráč a spor skončil na súde.

"Vôbec nerozumiem, prečo na Tehelné polé ťaháme takéto typy. Chceme sa na európskej scéne posúvať vyššie, ale na to nepotrebujeme len kvalitných futbalistov, ale aj charakterných.

Na nových hráčov musíme mať vážnejšie kritériá, nestačí dobre kopať do lopty. Títo traja charakterní zrejme neboli.

Nepočul som, že by mali vážny dôvod nevrátiť sa, väčšinou to je hazard a podobné záležitosti. Takýmto by som už šancu nedával," pokračuje Vencel st.

Róbert Mak Francesco Calzona Čítajte viac Mak kritizuje Calzonu: Keď ma potreboval, bol som mu dobrý. Teraz mi pichol dýku do chrbta

Prvý apríl

V tejto súvislosti spomína Liverpool a trénera Jürgena Kloppa.

"Keď čítam, ako jeho kabína žije. Ako si vyberá hráčov. To, čo spravili títo traja v Slovane, som ja ako hráč ani tréner nezažil.

Ja viem, dnes je to predovšetkým o cudzincoch, no aj my sme tu mali Youssefa Haraouiho, či Fabia Nigra, to však boli zlatí aj charakterní chlapci, ktorí ihneď zapadli," dopĺňa na záver s tým, že neraz sa stalo, že vedenie si do kabíny dosadilo hráča, o ktorom trénerský štáb nevedel.

„Ak chcem byť najlepší strelec ligy, tak treba začať už teraz! Dávam si za osobný cieľ stať sa najlepším strelcom súťaže, verím, že je to možné. V prvom rade mi však záleží na tom, aby sme ako tím víťazili a boli úspešní,“ vravel Gerson na začiatku svojho pôsobenia v Slovane.

Pochopiteľne, jeho slová dnes pôsobia viac ako úsmevne…

Či k štyrom belasým gólom pridá nejaké ďalšie, v tejto chvíli nie je isté. Fanúšikom však dochádza s takýmito „posilami“ trpezlivosť.

Keď sa klub na Veľkonočný pondelok snažil na sociálnych sieťach o prvoaprílový žart, nepochodil. Na status o Tigranovi Barseghyanovi, ktorý vraj končí s futbalom, prichádzali prakticky rovnaké odpovede:

„A Gerson je na tom ako?“

Bývalé hviezdy, ktoré stále behajú po trávnikoch Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Niektorých si možno pamätáme ako mladíkov,...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Moha #Eric Ramírez #Gerson Rodrigues