Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Z Anfield Road k čisteniu záchodov. Škrtelov exparťák z FC Liverpool úplne zmenil život

Veľkú časť kariéry tvoril v anglickom FC Liverpool stopérsku dvojicu so slovenský obrancom Martinom Škrtelom. Bývalá hviezda dánskej reprezentácie Daniel Agger žije od odchodu do futbalového dôchodku úplne iný život.

01.04.2024 19:22
Martin Škrtel Daniel Agger Foto:
Martin Škrtel so svojím spoluhráčom z obrany FC Liverpool Danielom Aggerom.
debata

Dánsky obranca prišiel do FC Liverpool dva roky pred Škrtelom, v roku 2006 z Bröndby Kodaň a na štadióne Anfield Road strávil deväť sezón, kým sa v roku 2014 vrátil do materského klubu.

Agger odohral za The Reds 232 zápasov a spolu so slovenským obrancom sa tešili zo zisku Ligového pohára v roku 2012 po finálovom víťazstve nad Cardiffom City.

V roku 2016 však nečakane skoro ukončil futbalovú kariéru vo veku 31 rokov po tom, čo bol dlhodobo nútený užívať lieky proti bolesti na zvládnutie problémov s chrbtom.

Iker Casillas Čítajte viac Pred kamerou bozkával novinárku, otca pripravil o milión eur. Kariéru legendy ukončil infarkt

Odvtedy sa venoval rôznym aktivitám a podnikateľským zámerom, ktoré sa úplne odkláňajú od jeho predchádzajúceho života profesionálneho futbalistu.

Podľa Mail Online sa rozhodol Agger vybudovať a stal sa majiteľom spoločnosti KloAgger, ktorá sa okrem iného venovala aj čisteniu záchodov či čisteniu kanálov. V roku 2019 vykázala rekordné tržby 1,77 milióna libier a čistý zisk 450-tisíc. O tri roky neskôr ju odkúpila firma Recover.

Medzitým sa dvojnásobný dánsky futbalista roka stal aj tetovačom. Agger bol už ako futbalista známy početnými tetovaniami a odkedy zavesil kopačky na klinec, stal sa súčasťou komunity tetovacích umelcov Tatoodo.

Nemecká futbalová reprezentácia Nemecko Čítajte viac Pripomínalo zakázaný nacistický symbol. Adidas odstránil z predaja kontroverzné číslo

Popri tom 39-ročný bývalý reprezentant vlastní dva bary v Kodani, Centre Pubben a Rottehullet, pričom naďalej vedie svoju charitatívnu organizáciu Agger Foundation, ktorú založil v roku 2011.

K futbalu sa však na krátke obdobie vrátil. V rokoch 2021 až 2023 bol trénerom druholigového dánskeho klubu HB Koge. Po nástupe mal ambiciózne plány do troch rokov získať titul v najvyššej súťaži, to sa mu však nepodarilo. S mužstvom skončil v prvej sezóne na siedmom a v druhej na ôsmom mieste.

Priemerné platy futbalistov v európskych súťažiach Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Na nasledujúcich stránkach zistíte priemerný...
debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Daniel Agger