Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bezvládny pád na trávnik, osem desivých minút. Futbalistka Arsenalu skolabovala počas finále

Hviezda ženského tímu Arsenalu Frida Maanumová skolabovala počas finále Ligového pohára proti Chelsea (1:0 po predĺžení).

01.04.2024 07:40
Frida Maanumová Foto:
K zdravotne indisponovanej Fride Maanumovej ako prvé pribehla jej spoluhráčka Katie McCabeová.
debata (4)

Fanúšikovia na štadióne Milneux boli svedkami desivých scén počas nadstaveného času druhého polčasu pohárového finále. 24-ročná nórska reprezentantka Maanumová bez cudzieho zavinenia spadla na trávnik a anglické médiá informovali, že skolabovala.

Hra bola prerušená až po tom, keď fanúšikovia upozornili rozhodcu na to, čo sa deje. Prvou hráčkou, ktorá pribehla k telu bezvládnej Maanumovej bola jej tímová kolegyňa Katie McCabeová.

Leo Sauer Čítajte viac Hancko rozhodol, osemnásťročný Sauer krásnym únikom poisťoval. Góly Slovákov zabezpečili tri body pre Feyenoord

Spoločne so Stinou Blacksteniusovou zavolali na pomoc klubového fyzioterapeuta, okamžite dobehol aj lekársky tím Arsenalu a napokon sa o nórsku staralo viac ako desať zdravotníkov.

McCabeová následne odviedla svoje spoluhráčky preč od Maanumovej, a zdravotníkom trvalo dlhých osem minút, kým ošetrovali zdravotne indisponovanú futbalistku.

Hráčky Arsenalu sa medzitým držali v kruhu a z hrôzou na diaľku sledovali ošetrovanie spoluhráčky. Maanumovú potom za pomoci kyslíka a za potlesku tribún odviezli na nosidlách z trávnika.

Gerson Rodrigues, Vladimír Weiss Čítajte viac Veľký problém odsúdenej posily Slovana, Gerson sa stratil. Nemôžem uhnúť, budeme to riešiť, soptil Weiss

Arsenal ešte počas prebiehajúceho predĺženia poskytol na Twitteri informáciu, že Maanumová je v stabilizovanom stave. „Frida je pri vedomí, komunikuje a je v stabilizovanom stave. Naďalej bude pozorne sledovaná našim lekárskym tímom. Všetci sme s tebou, Frida,“ napísal klub na sociálnej sieti.

Hororový zážitok napokon nezanechal na futbalistkách Arsenalu v predĺžení negatívne stopy. Víťazstvo im vo finále Ligového pohára zabezpečila gólom v 116. minúte Švédka Stine Blacksteniusová.

Skvost východu. Dokončená Košická futbalová aréna Fotogaléria - 29 fotiek Všetky fotky
Košická futbalová aréna má po dokončení...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #Arsenal FC #Frida Maanumová