Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pobúrený Antošík odstúpil z postu viceprezidenta SFZ

Jozef Antošík označil za dôvody svojho odstúpenia z postu viceprezidenta Slovenského futbalového zväzu (SFZ) pre štátnu reprezentáciu a medzinárodné vzťahy nenaplnené ambície, s ktorými začínal v tejto funkcii.

02.03.2011 09:46
Žilina Antošík Foto:
Jozef Antošík.
debata (5)

„Dospel som k záveru, že momentálne sú vo vedení slovenského futbalu oveľa dôležitejšie veci, ako tie, ktoré boli mojimi prioritami. Sú nimi zlá finančná situácia, či problémy spojené s výstavbou Národného futbalového štadióna v Bratislave. Všetky tieto situácie vyvolávajú dosť veľa konfliktov a ja som sa rozhodol, že už nechcem byť súčasťou tohto kolotoča,“ opísal dôvody svojho rozhodnutia majiteľ MŠK Žilina Jozef Antošík, ktorého do funkcie viceprezidenta SFZ zvolili na jesennej dodatočnej konferencii SFZ a mal v nej pôsobiť počas štvorročného obdobia.

Antošík svoje rozhodnutie oznámil prezidentovi SFZ Jánovi Kováčikovi už pred dvoma týždňami prostredníctvom listu. Za jeho odstúpením však netreba hľadať personálne konflikty. „Prezident SFZ dokázal dobre rozbehnúť nový projekt a ja som dospel k záveru, že mu svojou prítomnosťou nebudem komplikovať život. Nechcel by som, aby to vyznelo tak, že mám problém s pánom Kováčikom. Žiaden problém medzi nami nebol a ani nie je. Momentálne však nie je dosť priestoru na futbal, dominujú tu iné témy. Ja som chcel najmä prispieť k rozvoju reprezentácií. Nechcel som robiť futbal pre to, aby som si vyrábal nepriateľov a žil v konfliktoch. Futbal by mal v prvom rade prinášať radosť všetkým, ktorí sa ňom podieľajú: hráčom, fanúšikom, funkcionárom, jednoducho všetkým. Žiaľ, momentálna situácia je taká, že je to skôr o tých konfliktoch,“ doplnil Jozef Antošík, ktorý sa chce sústrediť na prácu v žilinskom klube. „Budem sa stále naplno venovať práci v MŠK, tak, ako som to robil doteraz. Chcem pokračovať v dobre rozbehnutom projekte,“ dodal na záver J. Antošík, ktorého odstúpenie je už v podstate hotovou vecou, ale formálne ho musia potvrdiť ešte členovia výkonného výboru SFZ na piatkovom zasadnutí v Dolnom Kubíne.

Meno nástupcu Jozefa Antošíka zatiaľ nie je známe. Prezident SFZ Ján Kováčik však  uviedol, akým spôsobom sa obsadí uvoľnený post. „Vyzvem členov výkonného výboru SFZ, aby navrhli kandidátov, a potom sa pokúsim Rade SFZ predstaviť toho najlepšieho z nich. Verím, že Rada ho prijme. Bude to rovnaký proces, ako keď Milan Lešický vo VV SFZ nahradil Jána Kociana,“ opísal spôsob voľby prezident SFZ.

5 debata chyba