Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Asistenta trénera Rimavskej Soboty Júliusa Nôtu brutálne zavraždili

V Rimavských Janovciach v okrese Rimavská Sobota sa v piatok 20. februára v popoludňajších hodinách stala obzvlášť závažná vražda, pri ktorej prišiel o život 37-ročný asistent trénera slovenského prvoligového klubu MFK Rimavská Sobota Július Nôta z Rimavských Janoviec.

21.02.2009 15:46
nôž, vražda, smrť, nehoda, zbraň
Ilustračné foto.
debata

Ako agentúru banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, doposiaľ neznámy páchateľ na miestnej komunikácii vedúcej k čističke odpadových vôd v obci zaútočil na obeť pravdepodobne nožom. „Spôsobil jej v prednej dolnej časti bodno-reznú ranu, ktorá prebieha takmer priečne cez oblasť krku, čím spôsobil poškodenému smrť,“ povedala Faltániová, podľa ktorej sa nebohý so zraneným krkom premiestnil približne 40 metrov na vedľajšiu lúku, kde spadol na zem.

Podľa Faltániovej bol svedkom udalosti náhodne okoloidúci muž, ktorý to oznámil na linku 112, odkiaľ bola vyslaná záchranná služba. „Podľa súdneho znalca z odboru súdneho lekárstva, ktorý bol privolaný na miesto, bezprostrednou príčinou smrti bolo bodno-rezné poranenie krku spojené s krvácaním a poranením vnútorných orgánov krku,“ konštatovala

Július Nôta bol odchovancom rimavskosobotského futbalu, počas svojej aktívnej kariéry úspešne pôsobil aj v Maďarsku. V súčasnosti bol asistentom kouča prvoligového mužstva MFK Rimavská Sobota a zároveň trénerom brankárov v tomto klube, ako aj trénerom brankárov v slovenských mládežníckych reprezentáciách do 16 a 17 rokov.

„Stala sa strašná tragédia, ktorá sa doniesla do radov športovcov a všetkých nás, čo sme ho poznali,“ boli prvé reakcie generálneho manažéra MFK Jána Oštroma, ktorý nebohého Júliusa N. naposledy videl v piatok približne o 15.45 h na štadióne v Rimavskej Sobote počas tréningu. „Človek by ani vo sne neveril, že o hodinu dostanem správu, že Julko už nie je medzi nami. Je to veľká strata po každej stránke,“ spomína Oštrom, podľa ktorého ako človek, otec, rodič i športovec patril medzi vzory. „Bol to človek príkladov,“ dodal Oštrom.

„Za tento závažný zločin vraždy hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ povedala Faltániová a dodala, že v prípade bola nariadená súdna pitva. Polícia prípad stále vyšetruje a preveruje všetky okolnosti, ktoré s ním súvisia.

debata chyba