Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Matič už za SR nenastúpi, debutoval v tíme Srbska

Futbalista corgoňligového klubu MFK Košice Nemanja Matič (nar. 1. 8. 1988) už nenastúpi za slovenskú reprezentáciu. Dvadsaťročný talentovaný stredopoliar absolvoval v nedeľu pod vedením trénera Radomira Antiča svoj debut v drese A-tímu rodného Srbska.

15.12.2008 12:52
Košice - Prešov, Vršajevič, Matič, Prekop Foto:
Zľava: Avdija Vršajevič z Prešova, Nemanja Matič z Košíc a Jaroslav Prekop z Prešova.
debata

Rodák zo Šabacu odohral v tureckej Antalyi v medzištátnom priateľskom dueli proti výberu Poľska celý zápas a napriek prehre 0:1 (gól: 53. Boguski) patril k hráčom, ktorých bolo na trávniku vidieť. Matič mohol byť so svojím výkonom spokojný.

„Hral naozaj dobre, patril medzi najlepších v tíme Srbska. Takmer nepokazil prihrávku, zahrával štandardné akcie a niekoľkokrát ho pochválili i komentátori stretnutia,“ cituje internetová stránka www.mfkkosice.sk slová generálneho riaditeľa košického klubu Jozefa Vukušiča, ktorý mal možnosť sledovať spomenutý prípadný duel v krajine polmesiaca.

Nemanja Matič, ktorý má aj slovenské občianstvo, sa v novembri skvele uviedol v prípravnom súboji srbskej dvadsaťjednotky proti rovesníkom z Izraela. Špílmacher klubu z východu Slovenska vtedy strelil dva góly a najväčšou mierou sa podieľal na víťazstve 3:2. O Matiča sa intenzívne zaujíma anglický účastník Premier League FC Middlesbrough, hlavný kouč Gareth Southgate by talentovaného srbského záložníka rád videl už od januára v kádri svojho mužstva.

Na Riverside Stadium bol Nemanja Matič na skúške, ktorú „prerušila“ nominácia do seniorskej reprezentácie na spomenutý zápas Srbsko – Poľsko. „Aj keď by sme o takého hráča, ako je Matič, veľmi neradi prišli, s veľkou pravdepodobnosťou bude už od januára hrávať v Premier League,“ povedal nedávno pre Sky Sports anglický manažér MFK Košice Allen Bula.

debata chyba