Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odborníci: Škrtel bol jednoznačne najlepší + VIDEO

Víťazstvo Martina Škrtela v ankete o Najlepšieho futbalistu Slovenska za rok 2007 nebolo pre futbalových odborníkov žiadnym prekvapením, čo pre Pravda.sk mnohí z nich aj potvrdili. Vypočujte si ich názory.

04.02.2008 05:17
Martin Škrtel s priateľkou Foto:
Martin Škrtel s priateľkou Barborou.
debata

V bratislavskom hoteli Carlton tlieskali rodákovi z Handlovej také osobnosti ako bratia Čapkovičovci, Ján Popluhár, Anton Ondruš, Michal Hipp, Anton Dragúň či Jozef Adamec.

Na ankete sa objavil aj predseda Únie futbalových trénerov Slovenska Ladislav Borbély. Niekdajší kouč Vrábeľ, Trenčína, Senca či maďarského Balatonu Siófok bol s voľbou Martina Škrtela ako najlepšieho futbalistu roka 2007 nadmieru spokojný. „Rozhodne si zaslúžil byť prvý. Je výborné, že sa dostal do Liverpoolu. Som presvedčený, že v tom prostredí a pri jeho futbalových kvalitách bude rásť.“

Výborné výkony v Zenite Petrohrad, s ktorým získal Škrtel ruský titul, neskorší prestup do Liverpoolu a bezchybné výkony v reprezentácii. Tieto tri elementy boli najdôležitejšími parametrami na zisk ocenenia pre Martina Škrtela podľa ďalšej futbalovej legendy Ladislava Jurkemika. Ikona Interu Bratislava sa dokonca vyjadrila, že 23-ročný obranca sa určite v Liverpoole presadí a bude patriť k oporám Reds.

Do ankety Futbalista roka sa okrem reprezentačných trénerov a futbalových funkcionárov zapojili aj novinári, ktorí sa najpopulárnejšej hre sveta dennodenne venujú. Aj na ich hlasovacích lístkoch sa defenzívny pilier objavoval najčastejšie (z 15 ho za najlepšieho považuje 12, traja sa vyjadrili za Hamšíka). O tom, že Škrtel vyhral zaslúžene, nepochybuje ani jeden z najuznávanejších novinárov Marcel Merčiak zo Slovenskej televízie.

Do Bratislavy si na slávnostné vyhlasovanie našiel cestu aj niekdajší symbol trnavského futbalu Karol Dobiáš. Slávny obranca, účastník Majstrovstiev sveta v Mexiku 1970 a majster Európy v Juhoslávii 1976, sa podľa vlastných slov v slovenskom futbale už tak dobre nevyzná, ale ocenenie Martina Škrtela je aj na základe jeho prestupu do Liverpoolu zaslúžené.

debata chyba