Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Tragická smrť. Známeho futbalistu Zambie zabili vlastní psi

Horšiu smrť si len ťažko predstaviť. Bývalý reprezentant Zambie Philemona Mulala si prešiel pred úmrtím peklom. Pohryzeného a s krvavými šrámami ho našla na záhrade manželka.

15.01.2023 12:14
Philemon Mulala Foto:
Philemon Mulala.
debata (7)

Pár vlastnil tri psy: Prospera, Blessinga a Bulldozera. „Philemon ich všetkých miloval. Nechápem, že sa obrátili proti nemu,“ plakala futbalistova manželka Lilian. Tá besnému brechotu nevenovala pozornosť.

Ide o dvoch krížencov staforda a pitbulla a jedného psa neznámeho plemena.

„Na ich brechot zvyknutá, ich dom sa nachádza na rušnej ulici a ich miláčikovia často štekali na okoloidúcich,“ vysvetlil okolnosti tragédie policajný hovorca Sam Tsulanyane. Lilian údajne bola práve mimo domu, pretože opravovala vypadnutý elektrický prúd.

„Po obnovení elektriny vošla dovnútra a hľadala svojho manžela, ale nemohla ho nájsť. Keď žena pokračovala v pátraní, uvidela svojho muža nehybne ležať vonku na záhrade. Potom vyšla von, a zistila, že ho pohrýzli ich psy,“ popísal hovorca.

Prečo útočili, ale jasné nie je. Po tragédii ich z pozemku odviezla spoločnosť pre prevenciu krutosti na zvieratách.

Šesťdesiatročný Mulala hral v minulosti za Mufulira Wanderers, Cape Town Spurs a národný tím Zambie. Za reprezentáciu nastúpil šesťkrát a strelil tri góly. Bol súčasťou národného tímu, ktorý vyhral v roku 1984 Majstrovstvá strednej a východnej Afriky (CECAFA Cup).

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Philemona Mulala