Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragická smrť. Známeho futbalistu Zambie zabili vlastní psi

Horšiu smrť si len ťažko predstaviť. Bývalý reprezentant Zambie Philemona Mulala si prešiel pred úmrtím peklom. Pohryzeného a s krvavými šrámami ho našla na záhrade manželka.

15.01.2023 12:14
Philemon Mulala Foto:
Philemon Mulala.
debata (7)

Pár vlastnil tri psy: Prospera, Blessinga a Bulldozera. „Philemon ich všetkých miloval. Nechápem, že sa obrátili proti nemu,“ plakala futbalistova manželka Lilian. Tá besnému brechotu nevenovala pozornosť.

Ide o dvoch krížencov staforda a pitbulla a jedného psa neznámeho plemena.

„Na ich brechot zvyknutá, ich dom sa nachádza na rušnej ulici a ich miláčikovia často štekali na okoloidúcich,“ vysvetlil okolnosti tragédie policajný hovorca Sam Tsulanyane. Lilian údajne bola práve mimo domu, pretože opravovala vypadnutý elektrický prúd.

„Po obnovení elektriny vošla dovnútra a hľadala svojho manžela, ale nemohla ho nájsť. Keď žena pokračovala v pátraní, uvidela svojho muža nehybne ležať vonku na záhrade. Potom vyšla von, a zistila, že ho pohrýzli ich psy,“ popísal hovorca.

Prečo útočili, ale jasné nie je. Po tragédii ich z pozemku odviezla spoločnosť pre prevenciu krutosti na zvieratách.

Šesťdesiatročný Mulala hral v minulosti za Mufulira Wanderers, Cape Town Spurs a národný tím Zambie. Za reprezentáciu nastúpil šesťkrát a strelil tri góly. Bol súčasťou národného tímu, ktorý vyhral v roku 1984 Majstrovstvá strednej a východnej Afriky (CECAFA Cup).

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Philemona Mulala