Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Oživovanie nepomohlo. 22-ročný futbalista zomrel po kolapse na tréningu

Mladý kolumbijský profesionálny futbalista Andrés Balanta skolaboval a zomrel počas tréningu argentínskeho prvoligového klubu Atlético Tucumán. Tím informoval o tragickej udalosti na sociálnej sieti.

30.11.2022 13:00
511228256 Foto:
Andrés Balanta v drese kolumbijskej reprezentácie, v ktorom sa predstavil počas kvalifikácie o postup na olympijské hry.
debata (65)

„Atléticu Tucumán je ľúto, že musí potvrdiť smrť kolumbijského futbalistu Andrésa Balantu,“ uviedol klub na Twitteri. Balanta bol reprezentantom Kolumbie v mládežníckych kategóriách a v roku 2019 sa predstavil na majstrovstvách sveta do 20 rokov.

22-ročný hráč, ktorý pôsobil na poste defenzívneho stredopoliara, skolaboval počas prvého tréningu tímu po dvojtýždňovej prestávke. Po kolapse na trávniku bol prevezený do nemocnice San Miguel de Tucamán. Tam zomrel po tom, čo sa ho viac ako 40 minút snažili lekári resuscitovať.

„S poľutovaním vás informujeme o smrti Andrésa Balantu. Priaznivci klubu sú dnes hlboko zarmútení,“ uviedol pre argentínske médiá zástupca Atlética Tucumán Ignacio Golobisky.

Balanta prišiel do aktuálne piateho tímu tabuľky argentínskej najvyššej súťaže v júli 2021 z kolumbij­ského Deportiva Cali. Na Twitteri ľútosť nad smrťou mladého futbalistu vyjadrila aj Kolumbijská futbalová federácia.

Najväčšie škandály v histórii MS vo futbale Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
MS 1994 - Vražda obrancu Escobara
Jeden z...
Katar 2022 Dávame do pozornosti Víťazi a porazení. Tabuľky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

65 debata chyba
Viac na túto tému: #kolaps #kolumbia #Andrés Balanta #Atletico Tucumán