Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Zemetrasenie vo veľkoklube, Nedvěd bez práce. Čo sa deje v Juventuse?

Najúspešnejší taliansky futbalový klub Juventus Turín je bez vedenia. V pondelok večer rezignovali všetci členovia predstavenstva v čele s prezidentom Andreom Agnellim a viceprezidentom Pavlom Nedvědom.

29.11.2022 07:30
715880324 Foto:
Pavel Nedvěd (vľavo) bol vyše desať rokov pravou rukou prezidenta Andreu Agnelliho v Juventuse Turín.
debata (9)

Agnelli bol v čele 36-násobného talianskeho majstra dlhých 12 rokov. O zemetrasení vo vedení starej dámy ako prvý informoval novinár Fabrizio Romano.

Šéfovia Juventusu boli v posledných týždňoch pod tlakom kvôli nezrovnalostiam v účtovníctve. Juventus vykázal za sezónu 2021/22 rekordnú stratu prevyšujúcu 254 miliónov eur.

Ronaldo Luís Nazário de Lima Čítajte viac Na Brazíliu sa prišla pozrieť jej bývalá hviezda. Ronaldo je dnes na nepoznanie

Navyše Agnelli, Nedvěd a ďalší vrcholní predstavitelia boli už vlani obvinení z falšovania účtovníctva, v apríli boli zbavení viny. V októbri sa však vyšetrovanie Nedvěda a ďalších 14 funkcionárov rozbehlo nanovo.

Bývalý český reprezentant a jeho kolegovia sú podozriví z toho, že v rokoch 2018 až 2020 si z futbalových prestupov brali protizákonné provízie a investorom vykazovali falošné zisky.

Dvakrát bolo kvôli týmto nezrovnalostiam preložené valné zhromaždenie Juventusu, na ktorom sa mal schvaľovať okrem iného aj rozpočet na nasledujúce obdobie.

Milan Borjan Čítajte viac Škandál na MS: Chorváti celý zápas šikanovali srbského brankára

50-ročný Nedvěd pôsobil v drese Juventusu v rokoch 2001 až 2009 a získal dva majstrovské tituly. Po skončení hráčskej kariéry sa presunul do vedenia klubu.

Dlhé roky tak bol pravou rukou prezidenta Agnelliho, ktorý sa do čela starej dámy postavil v máji 2010. Pod jeho vedením si tím vybojoval deväť majstrovských titulov za sebou.

Slávny Ronaldo kedysi a dnes. To je ale rozdiel! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ronaldo Luís Nazário de Lima sa rád ukazuje na...

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #Pavel Nedvěd