Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prešľap českého komentátora, urazil diváčku. Šéf športu to žehlil

Skúsený komentátor Českej televízie Pavel Čapek pochválil diváčku za zhodnotenie zápasu na MS vo futbale. Jeho slová však pobúrili divákov.

25.11.2022 08:30
Collage Maker-25-Nov-2022-08.23-AM Foto:
Pavel Čapek (vľavo) a Robert Záruba.
debata (35)

Stalo sa to po štvrtkovom stretnutí medzi Švajčiarskom a Kamerunom, v ktorom európsky tím vyhral 1:0. „Ešte sa vás spýtam, sledovali ste stretnutie? Ak áno, ako sa vám zápas páčil?“ opýtal sa Čapek diváčky, ktorá sa dovolala do telefonickej súťaže.

„Zápas sa mi páčil, pozerala som až druhý polčas. Ale prišlo mi to ako vcelku dobrý futbal. Už boli asi aj lepšie, ale zlý futbal to nebol,“ zhodnotila stretnutie. Vzápätí Čapek kontroval vetou, ktorou akoby chcel naznačiť, že ženy futbalu moc nerozumejú.

„No, to… na ženu veľmi kvalitné hodnotenie, musím vás pochváliť.“ Na sociálnych sieťach to hneď rozvírilo vášne. Ľudia sa čudovali nad tým, ako si ktokoľvek v dnešnej dobe dovolí súdiť ľudí na základe ich pohlavia. „Zle zvolená veta, ospravedlňujeme sa,“ žehlil situáciu šéfkomentátor športovej redakcie Robert Záruba.

739939665 Čítajte viac Bývalý hráč Trenčína naštval Ronalda. Pokazil mu historický moment

Na Twitteri sa jeden z komentujúcich pustil podľa iSport.cz okrem Čapka aj do Českej televízie a Zárubu za to, že nie je schopný nájsť kvalitných moderátorov. Na to už šéfkomentátor reagoval obšírnejšie.

„Urážky píšete zbytočne. Pavel Čapek je skúsený a dobrý televízny žurnalista. Pretože sledujem zblízka vývoj adeptov športovej žurnalistiky, mám dosť dobrý prehľad a tiež veľa porovnaní,“ odpovedal Záruba.

739954836 Čítajte viac Srbi udatne vzdorovali, na záver ich však Brazília totálne rozobrala

Nie je to po prvýkrát v tomto roku, čo spojenie žien s futbalom vyvolalo rozruch. Futbalový klub z Příbrami natočil video, v ktorom mali hráči A-tímu povedať svoj názor na ženský futbal. „Nie je to úplne šport pre dievčatá. Skôr by sa mali viac venovať varnej doske. Ale keď ich to baví, prečo nie,“ uviedol jeden z hráčov Tomáš Dočekal.

Krásna dcéra trénera Španielska, Sira Martinezová Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Sira Martinezová má 23 rokov.
Katar 2022 Dávame do pozornosti Kto, s kým a kedy? Kompletný program MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

35 debata chyba
Viac na túto tému: #česká televize #Robert Záruba #MS vo futbale 2022 #Pavel Čapek