Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v Rakúsku, smrť na koľajniciach. Zomrel bývalý reprezentant

Susedným rakúskom otriasa veľká tragédia. Vo veku 57 rokom zomrel na následky zrážky s vlakom bývalý futbalový útočník Gerhard Rodax.

17.11.2022 14:06
Gerhard Rodax. Foto:
Gerhard Rodax na snímke z roku 1989 počas pôsobenia v Admire Wacker.
debata (3)

Podľa informácii Krone Zeitung ťažko chorý Rodax prišiel autom ku koľajniciam a následne vozidlo opustil. Tragický koniec bývalého útočníka Admiry Wacker, Atlética Madrid a Rapidu Viedeň už neodvrátila ani rýchla pomoc zdravotníkov.

Dramatické momenty sa udiali v stredu v dopoludňajších hodinách. Do exfutbalistu mal naraziť vlak v rýchlosti 150 km/h. Rušňovodič nemal podľa rakúskych médií šancu však zabrzdiť a vlak zastavil až 400 metrov za miestom nehody.

Cristiano Ronaldo Čítajte viac Dostane veľa lásky a rešpektu. Ronaldo má na stole nečakanú ponuku

Rodax sa narodil 29. augusta 1965 v obci Tattendorf v Dolnom Rakúsku. Patril medzi top futbalistov krajiny na prelome 80. a 90. rokov.

Za národný tím odohral 20 zápasov a strelil tri góly. Najpamätnejším z nich bol zásah na majstrovstvách sveta v Taliansku 1990, keď prispel k víťazstvu Rakúska v základnej skupine nad USA 2:1. V tom istom roku sa stal kráľom strelcov v rakúskej Bundeslige.

Hodnota kádrov všetkých účastníkov MS v Katare Fotogaléria - 33 fotiek Všetky fotky
32. Katar - 14 925 000 eur
Najdrahší hráč:...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #tragická nehoda #rakúska futbalová reprezentácia #Gerhard Rodax