Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dopingová razia v klube Slováka. Poplach pre pozitívny prípad

Nemeckému druholigovému klubu Hamburger SV, v ktorom hrá stredopoliar László Bénes, patrí po polovici súťaže postupové miesto. No športový úspech zatieňuje dopingová aféra.

14.11.2022 22:21
Mario Vuskovič. Foto:
Spoluhráčovi Slováka Lászlóa Bénesa (vpravo), Chorvátovi Mariovi Vuskovičovi (v strede) hrozí štvorročný zákaz činnosti.
debata

Nemecký futbalový zväz (DFB) začal konanie proti 20-ročnému chorvátskemu obrancovi Mariovi Vuskovičovi. „Počas tréningovej kontroly, ktorú vykonala Národná antidopingová agentúra, bola u hráča nájdená látka erytropoetín (EPO),“ uvádza sa vo vyhlásení zväzu.

Podľa Bildu prebehla kontrola v polovici septembra počas prípravy tímu na zápas proti Düsseldorfu (2:0). O pozitívnom náleze bol klub informovaný v piatok a v ten istý deň vykonala prokuratúra a polícia raziu v šatni Hamburgeru SV. Skontrolovať mali Vuskovičovi skrinku, ale nič nenašli.

Kamila Valijevová počas ZOH v Pekingu. Čítajte viac Doplatí na dopingový škandál? Ruske Valijevovej hrozí, že príde o ZOH

Vuskovič už nebol v zostave klubu v poslednom stretnutí proti Sandhausenu (4:2) a neodcestoval s tímom ani na desaťdňový výlet do Kalifornie.

Zakázaná látka EPO slúži na tvorbu červených krviniek, je notoricky známa najmä z cyklistiky a je súčasťou temnej histórie slávnych pretekov Tour de France.

Therese Johaugová Čítajte viac Lyžiarska hviezda z Nórska: Mala som mlčať a klamať o dopingu

Vuskovič je v súčasnosti podozrivý z dopingu, kým nebudú známe výsledky B vzorky. Ale nepredpokladá sa, že by mal byť výsledok negatívny.

Chorvátsky obranca sa stal posilou Hamburgeru SV v lete tohto roku, keď prišiel za tri milióny eur z Hajduku Split. Za klub nastúpil v ôsmich druholigových zápasoch. Ak sa podozrenie potvrdí, Vuskovičovi hrozí až štvorročný zákaz činnosti.

32 dôležitých mužov. Kapitáni tímov na MS v Katare Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Kapitán Argentíny Lionel Messi má z hráčov,...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #doping #EPO #Hamburger SV