Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slávny Matič si spomenul na Košice. Ukončí raz na východe svoju veľkú kariéru?

Dnes hrá za AS Rím, predtým za Manchester United, Chelsea, či Benficu Lisabon. Nemanja Matič dekádu patrí medzi veľké hviezdy európskeho futbalového neba, málokto dnes možno vie, že všetko sa začalo v roku 2007 v Košiciach.

12.11.2022 10:30
Nemanja Matič Foto:
Nemanja Matič kedysi takto zvádzal súboj so slovanistom Petrom Černákom.
debata

Matič prišiel na východ Slovenska z amatérskeho srbského klubu a za dve sezóny sa naňho chodili pozerať skauti z renomovaných klubov.

Patrí sa pripomenúť, že okrem charity doma v Srbsku niekoľkokrát finančne pomohol aj košickému futbalovému klubu, keď na tom nebol dobre.

Srbský reprezentant, o ktorom sa kedysi špekulovalo, že by mohol hrať aj za Slovensko, na metropolu východu jednoducho nezabudol. Pred dnešným zápasom s Prešovom, v ktorom sa rozhodne o jesennom majstrovi 2. ligy, poslal do Košíc odkaz.

„Servus, tu je Maňa. Dlho sme sa nevideli, ale sledujem zápasy a som rád, že máme nový štadión. V sobotu vám držím palce, dúfam, že vyhráme. Proti Prešovu to je veľké derby. Takže veľa šťastia a dúfam, že sa vidíme,“ povedal elitný záložník vo videonahrávke.

Pravdou je, že Matič má už 34 rokov a jeho kariéra sa blíži ku koncu. Naznačoval vari, že by ju raz mohol uzavrieť aj v Košiciach a novom štadióne?

Duel Prešov – Košice budeme od 13.00 sledovať aj ONLINE

debata chyba
Viac na túto tému: #nemanja matič #FC Košice