Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najprv chľast, potom ples. Zomrel Poliak, ktorý mohol dobyť svet

Volal sa Igor Sypniewski - bol to bývalý futbalista a odchovanec prvoligového LKS Lodž. Žiaľ, zomrel iba týždeň pred svojimi 48. narodeninami. Informujú o tom poľské médiá.

04.11.2022 18:30
Igor Sypniewski Foto:
Igor Sypniewski.
debata (7)

Sypniewski vo svojej kariére hrával okrem iného aj za Panathinaikosie Atény, Wislu Krakow či Malmö FF. Dvakrát nastúpil v zápase poľskej reprezentácie. Zahral si aj v Lige majstrov – nastúpil v nej sedemkrát a dokonca aj skóroval. Na ihrisku Arsenalu Londýn. V bránke stál vtedy slávny David Seaman.

„Mal viac talentu ako Bonek, Deyna či Lubański,“ píšu dnes poľské médiá v jeho profile. Jeho smrť vyvolala poriadny rozruch.

„Igor Sypniewski je mŕtvy. Veľmi smutná správa. O to smutnejšia, aký veľký bol jeho talent a ako premárnil svoj život. Obyčajný chlapec z Kozina. Nebude hrať už žiadny zápas,“ napísal na sociálnej sieti Piotr Borowski z TVN24.

Všetko zničil alkohol, depresie a napokon aj väzenie…

Futbalisti odsúdení za sexuálne delikty Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Santi Mina - Španielsko
Kluby: Valencia, Celta...

Aj na sústredeniach Panathinaikosu vraj potreboval na zaspávanie plechovku piva rovnako, ako dieťa fľašu mlieka. Anticol, liek pre alkoholikov, ktorý ho mal odradiť od pitia, tiež zapíjal pivom. Alkoholom sa chránil pred depresiou.

Keď hral za Wislu Krakow, prehral v kasíne čo sa dalo a napokon z klubu bez slova utiekol.

Vo Švédsku zasa prehltol niekoľko desiatok tabliet naraz a čakal, kým zomrie. Tím Bunkeflo s ním v sezóne 2006/2007 v tretej švédskej lige disciplinárne rozviazal zmluvu po tom, čo v opitosti spôsobil nehodu.

V materskom LKS Lodž mu chceli dať druhú šancu, no s fanúšikmi sa prišiel porozprávať opitý. Na zápasoch sa teda objavoval len ako fanúšik. Počas stretnutia s Lechom Poznaň rozbil stoličku a hodil ju na fanúšikov. Potom urazil policajta.

Došlo aj na vyhrážky. Najprv svojej matke a potom aj matke vlastného syna. Aj toto bol Igor Sypniewski.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Keď Lobotka odchádza, Neapol ihneď zhasne. Taliani hľadajú správne slová

Novinári pripomínajú, že Sypniewski bol jedným z najväčších talentov poľského futbalu, no roky bojoval so závislosťou od alkoholu. Trpel depresiami, dostal mŕtvicu, pokúsil sa o samovraždu a skončil aj vo väzení.

Spomínajú aj na jeho neuveriteľný výkon v drese gréckeho Panathinaikosu, keď nastúpil proti Manchestru United.

„Jeho prvé spojenie s Manchestrom? Bol ako Poliak, ktorý pracoval v hoteli a hodil do seba pár pív. Na druhý deň pred 70-tisíc fanúšikmi porazil Garyho Nevilla s Davidom Beckhamom. U Igora Sypniewského to bolo presne tak isto: najprv alkohol, potom ples,“ napísal o ňom novinár Dawid Szymczak.

Je dobojované. Už žiadne góly. Žiadne škandály. Nech odpočíva v pokoji…

Video
Stanislav Lobotka Čítajte viac Záujem gigantov o Lobotku nie je len kačica, píše novinár z Neapola
7 debata chyba
Viac na túto tému: #poľskí futbalisti #Igor Sypniewski