Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V 7. lige šlo o život. Po kontakte, ktorý si rozhodca nevšimol, sa diali veci

V Pohronskom Ruskove bolo počas futbalového zápasu 7. ligy rušno. V dueli, v ktorom domáci tím privítal Žemberovce, musela hráča hostí Milana Mazúcha odviezť sanitka.

01.11.2022 21:58
SR zdravotníctvo sanitky Košice KEX Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Dvadsaťtriročný futbalista absolvoval tvrdý súboj, čo malo za následok krvácanie do mozgu.

K nešťastnému okamihu došlo v druhom polčase, keď sa v strede ihriska zrazil Mazúch s Roderik Farkasom z Ruskova. „Snažil som sa vyhnúť kontaktu, ale asi som ho nešťastne trafil chráničom na nohe do hlavy,“ opísal incident Farkas. V tej chvíli ešte netušil, či bude nasledovať.

Pre Mazúcha mal totiž stret vážne následky. Organizátor duelu musel zavolať záchranku, keď dorazila, hráč bol už v bezvedomí.

„Záchranári ho uviedli do umelého spánku. Do nemocnice bol futbalista transportovaný v kritickom stave,“ povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová.

Desina a jeden Slovák. Alebo veľkí futbaloví vedci Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Belgický obranca Vincent Kompany má nielen...

Momenty hrôzy vraj všetkých prekvapili, lebo spočiatku to až tak vážne nevyzeralo. „Rozhodca ani neodpískal faul, aj hráč odišiel na lavičku po svojich a nevyzeral, že by bol zranený,“ vravel podľa portálu isport.cz predseda domáceho klubu Roman Dávid.

Na lavičke to však začalo byť vážne. Ubehlo niekoľko minút, a Mazúch omdlel. Podľa svedkov to bolo v náručí jeho snúbenice Natálie.

„Po CT vyšetrení sa zistilo akútne krvácanie. Urgentne sme ho operovali, a bolo šťastie, že sa pomerne rýchlo dostal k nám,“ informoval primár neurochirurgického oddelenia v Nových Zámkoch Martin Melišek.

„Je viac-menej pri zmysloch, komunikuje. Zatiaľ pôsobí spomalene, ale to je v tomto prípade normálne. Zatiaľ je mimo ohrozenia života,“ upokojil na záver.

Návštevnosť klubov v Európskej konferenčnej lige Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Austria Viedeň - Generali Arena, Rakúsko...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal