Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Génius či hulvát? Maradona takto raz skopal súpera do bezvedomia

Pre mnohých je Argentínčan Diego Maradona najlepším futbalistom všetkých čias. Pre druhých zase podvodníkom, hulvátom a dopingovým hriešnikom. Udalosti z roku 1984 ho ukazujú v tom najhoršom svetle.

30.10.2022 16:16
599790893 Foto:
Diego Maradona v drese Barcelony na snímke z roku 1984.
debata

Písal sa 5. máj 1984 a na štadióna Santiaga Bernabeua v Madride sa práve skončilo finále Španielskeho pohára. A Athletic Bilabo v ňom zdolalo Barcelonu 1:0 gólom Endika Guarrotxena Arzubiaga.

V drese Kataláncov sa poslednýkrát predstavil Diego Maradona, no rozlúčku si asi predstavoval inak. Navyše to, čo sa dialo po konečnom hvizde, nemalo s futbalom nič spoločné. Veď posúďte sami:

Práve Maradona nešetrným kopom poslal jedného zo súperových náhradníkov do bezvedomia a spustil hromadnú bitku na trávniku. Niektorí fanúšikovia tento spôsob odchodu považujú dodnes za pôsobivý, iní takto vystrájať už nebohého futbalového génia nikdy nevideli.

Vittorio Boiocchi Čítajte viac Škriniar hral a veľké zviera ultras zatiaľ krvácalo. Počas zápasu zabili kápa Interu

Každopádne, vyčíňanie Maradonu už pre neho nemalo žiadny disciplínárny dopad, nakoľko v lete 1984 sa stal futbalistom SSC Neapol. A práve v jeho drese a pochopiteľne v argentínsky reprezentácii si vybudoval pozíciu jedného z najlepších hráčov všetkých čias.

Maradona zomrel v novembri 2020 po zástave srdca v spánku. Po jeho nečakanom úmrtí vyhlásil argentínsky prezident Alberto Fernandez trojdňový smútok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Diego Maradona