Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Génius či hulvát? Maradona takto raz skopal súpera do bezvedomia

Pre mnohých je Argentínčan Diego Maradona najlepším futbalistom všetkých čias. Pre druhých zase podvodníkom, hulvátom a dopingovým hriešnikom. Udalosti z roku 1984 ho ukazujú v tom najhoršom svetle.

30.10.2022 16:16
599790893 Foto:
Diego Maradona v drese Barcelony na snímke z roku 1984.
debata

Písal sa 5. máj 1984 a na štadióna Santiaga Bernabeua v Madride sa práve skončilo finále Španielskeho pohára. A Athletic Bilabo v ňom zdolalo Barcelonu 1:0 gólom Endika Guarrotxena Arzubiaga.

V drese Kataláncov sa poslednýkrát predstavil Diego Maradona, no rozlúčku si asi predstavoval inak. Navyše to, čo sa dialo po konečnom hvizde, nemalo s futbalom nič spoločné. Veď posúďte sami:

Práve Maradona nešetrným kopom poslal jedného zo súperových náhradníkov do bezvedomia a spustil hromadnú bitku na trávniku. Niektorí fanúšikovia tento spôsob odchodu považujú dodnes za pôsobivý, iní takto vystrájať už nebohého futbalového génia nikdy nevideli.

Vittorio Boiocchi Čítajte viac Škriniar hral a veľké zviera ultras zatiaľ krvácalo. Počas zápasu zabili kápa Interu

Každopádne, vyčíňanie Maradonu už pre neho nemalo žiadny disciplínárny dopad, nakoľko v lete 1984 sa stal futbalistom SSC Neapol. A práve v jeho drese a pochopiteľne v argentínsky reprezentácii si vybudoval pozíciu jedného z najlepších hráčov všetkých čias.

Maradona zomrel v novembri 2020 po zástave srdca v spánku. Po jeho nečakanom úmrtí vyhlásil argentínsky prezident Alberto Fernandez trojdňový smútok.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Diego Maradona