Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najkrajšia futbalistka prehovorila: Haaland nemá sexistické komentáre

Má 22 rokov a médiá ju označujú za najsexi futbalistku na svete. 22-ročná Ana Maria Markovičová opísala rozdiel medzi ženami a mužmi v najpopulárnejšom športe.

27.10.2022 08:35
Ana Maria Markovičová Foto:
Ana Maria Markovičová v drese ženského tímu Grasshopper Club Zürich.
debata (13)

Markovičová v rozhovore pre 20 Minuten uviedla, že futbalistky čelia na sociálnych sieťach oveľa väčšej diskriminácii, ako ich mužskí kolegovia.

„Rozdiel je napríklad v tomto: Keď sa na sociálnych sieťach ukážem v bikinách ja, a keď sa v plavkách predvedie Erling Haaland, on takmer určite nedostane také sexistické komentáre,“ uviedla Markovičová.

Krásna Ana Maria Markovičová Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ana Maria Markovičová sa narodila v chorvátskom...

Rodáčka zo Splitu odmieta označenie „najsexi“. Skôr ju poteší, keď o nej píšu ako o jednej z najkrajších futbalistiek. „Teší ma, keď počujem, že som krásna.“

Útočníčka Chorvátska priznala, že ju kontaktovalo mnoho slávnych futbalistov vrátane hviezdneho Brazílčana Neymara. „Je vynikajúci futbalista. Dúfam, že sa mi ho podarí presvedčiť, aby podporoval ženský futbal,“ uviedla Markovičová.

Podľa nej môžu futbalisti svojim záberom na sociálnych sieťach dosiahnuť veľmi veľa. Okrem futbalu chce Chorvátka v budúcnosti bojovať za rovnosť pohlaví a byť vzorom pre mladé hráčky.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Ana Maria Markovičová