Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Unikli detaily Mbappého megazmluvy. Prekonal rekordný plat Messiho

Ak francúzsky kanonier Kylian Mbappé ostane v Paríž St. Germain až do roku 2025, zarobí celkovo 630 miliónov eur.

24.10.2022 09:00
Kylian Mbappé Foto: ,
Kylian Mbappé.
debata

Podľa francúzskeho Le Parisien tým prekoná doterajší rekord Lionela Messiho s FC Barcelona, ktorá mu v rokoch 2017 až 2021 priniesla 555 miliónov eur.

Denník odhalil podrobnosti o megazmluve, ktorú Mbappé podpísal s PSG v priebehu leta v čase, keď sa hovorilo o jeho odchode do Realu Madrid.

Lucas Demitra Čítajte viac Bitka o náš veľký talent? Američania si brúsia zuby na mladého Demitru

Spomínaných 630 miliónov je rozdelených na viacero častí. Základný hrubý príjem predstavuje 72 miliónov eur na sezónu bez výkonnostných bonusov. 180 miliónov eur získa ako podpisový bonus za predĺženie v klube z mesta pod Eiffelovkou.

V hre sú u Mbappého aj ďalšie bonusy a to po každej sezóne, po ktorej sa rozhodne pokračovať v Paríži. Ak neodíde, v roku 2023 dostane 70 miliónov, o rok neskôr 80. A ak sa rozhodne pokračovať ďalej v roku 2025 si prilepší o ďalších 90 miliónov eur.

3. Cristiano Ronaldo Čítajte viac Pokojne si ho berte. Aj zadarmo! Problém je, že o CR7 dnes nikto nezakopne

Okrem toho, že Mbappé prekonal zmluvu, ktorú Josep María Bartomeu podpísal s argentínskou hviezdou Lioneom Messim, keď obliekal dres Barcelony, Francúz prekonal aj prvú zmluvu Neymara Juniora s PSG v roku 2017.

Vtedy išlo o najdrahší prestup v histórii futbalu po zaplatení Brazílčanovej výpovednej klauzuly, ktorá bola 222 miliónov eur. Po výmene LaLigy za Ligue 1 si Neymar za šesť rokov (do roku 2023) zabezpečí celkovo 267 miliónov eur.

Platy hráčov v zámorskej MLS Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Pozrite si platy hráčov v MLS. Slovákov,...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Ligue 1 #Kylian Mbappé