Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bitka o náš veľký talent? Američania si brúsia zuby na mladého Demitru

V najvyššej futbalovej súťaži je niekoľko talentov, o ktorých si myslíme, že by raz mohli ťahať "slovenskú futbalovú káru". Patrí medzi nich aj Lucas Demitra, syn legendárneho hokejistu Pavla Demitru, ktorý v roku 2011 tragicky zahynul pri páde lietadla.

23.10.2022 15:32
Lucas Demitra Foto: ,
Lucas Demitra z Trenčína oslavuje gól v zápase proti Dunajskej Strede.
debata (17)

Jeho syn, ktorý sa narodil v St. Louis, v americkom štáte Missouri, sa už pár sezón snaží presadiť medzi seniormi AS Trenčín. V klube, ktorý ho vychoval. Všímajú si to aj Američania. Portál starsandstripes­fc.com priniesol o Demitrovi obsiahly materiál.

Pýtate sa prečo? Nuž preto, že Lucas má aj americké občianstvo…

„Mužský národný tím Spojených štátov má niekoľko talentov, ktoré hrajú v ligách po celom svete. Niekedy v krajinách, ktoré sú ďaleko od tradičných destinácií. Jedným z potenciálnych budúcich reprezentantov je aj Lucas Demitra, ktorý svoju brilantnosť predvádza na Slovensku. 19-ročný útočník prekonal počas svojej krátkej kariéry viacero zranení a teraz to vyzerá tak, že je na prahu prelomovej sezóny,“ napísal portál.

Enzo Passerini Čítajte viac My Taliani riešime futbal celé dni. Sme zvyknutí na stokrát väčšiu kritiku

Stránka venuje Demitrovi veľkú pozornosť, opisuje jeho začiatky, detailne sleduje prierez jeho kariérou. Slovo dáva aj jeho nedávnemu trénerovi AS Jurajovi Ančicovi, všíma si Demitrovu sériu zranení.

„Vedeli sme o jeho talente, zručnosti, rýchlosti a potenciáli stať sa šikovným krídelníkom… Je to stále len tínedžer, no na jeho postave môžete vidieť, že z neho rastie silný, dynamický a zároveň rýchly hráč. Má ťah na bránku. Aj v mládežníckej kategórii vynikal gólmi, vždy bol nebezpečný… Lucas má hlavu na správnom mieste, chce napredovať,“ povedal Ančic pre starsandstripes­fc.com.

Demitra od dorasteneckých čias reprezentuje Slovensko vo všetkých mládežníckych kategóriách, má však duálne občianstvo a teda raz by mohol reprezentovať aj USA. Portál na záver pripomína, že Demitra je podľa všetkého oddaný Slovensku a za „Spojené štáty zrejme neodohrá ani minútu,“ píše sa v článku.

Potom je tam však aj náznak nádeje.

platy v MLS Čítajte viac Americké platy Slovákov. Jeden berie viac ako majster Európy či ikona Realu

„Je na začiatku svojej kariéry a situácia sa môže zmeniť, najmä keď sa hráči presunú do iných klubov alebo dostanú nové príležitosti. Ak sa mu podarí vyhnúť sa problémom so zraneniami a naďalej stavať na svojej počiatočnej produkcii, potom by mu kombinácia schopností a mladého veku mala priniesť prestup do lepšej ligy. Nateraz zostáva 19-ročný mladík zaradený na zoznamy "Yanks Abroad“ – Američanov v zahraničí, pričom pozorovatelia pozorne sledujú jeho vývoj," dodáva na margo Slováka americký zdroj.

Najlepší futbalisti v histórii Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
81. Josef Masopust
Kariérny vrchol:...
17 debata chyba
Viac na túto tému: #Lucas Demitra