Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetko je politika. Cichanovská vyzýva na vylúčenie Bieloruska

Líderka bieloruskej opozície Sviatlana Cichanovská vyzvala Európsku futbalovú úniu (UEFA), aby zakázala bieloruským národným tímom účasť v súťažiach pod jej hlavičkou.

16.10.2022 13:51
Germany Belarus Foto: ,
Líderka bieloruskej opozície Sviatlana Cichanovská.
debata (6)

Ako povedala podľa webu insidethegames.biz, chápe, že „šport musí byť mimo politiky, no momentálne je všetko politika“.

Rusko vo februári s pomocou Bieloruska vojensky napadlo Ukrajinu a väčšina európskych a medzinárodných orgánov vtedy vylúčila športovcov a tímy z Ruska a Bieloruska.

Cissoková a Maylingová. Čítajte viac Toto má byť nežnejšie pohlavie? Medzi ženami to poriadne iskrilo

UEFA pozastavila účasť ruských národných tímov a klubov vo svojich súťažiach, no tie z Bieloruska v nich stále môžu súťažiť, aj keď s požiadavkou, aby hrali domáce zápasy mimo krajiny.

„Som za vylúčenie ‚prorežimných‘ tímov,“ povedala Cichanovská a naznačila, že tento postoj by mal platiť, kým nebude zosadený súčasný bieloruský vodca Alexander Lukašenko.

18352102 Čítajte viac Prečo Messi vymenil Nike za Adidas? Nová kniha odhaľuje bizarný dôvod

Podotkla, že v týchto časoch sa politika často mieša do športu a poukázala na to, že mnoho bieloruských športovcov bolo zadržaných alebo dokonca mučených počas protestov voči Lukašenkovi, ktoré vypukli po predvlaňajších prezidentských voľbách v Bielorusku a trvali niekoľko týždňov.

Bielorusko bolo súčasťou minulotýždňového žrebu kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2024 v Nemecku. Ocitlo sa v I-skupine v spoločnosti Švajčiarska, Izraela, Kosova, Rumunska a Andorry. Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová pred žrebom vyzvala UEFA, aby vylúčila Bielorusko z kvalifikácie.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #bieloruská futbalová reprezentácia #Sviatlana Cichanovska