Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prečo Messi vymenil Nike za Adidas? Nová kniha odhaľuje bizarný dôvod

Sedemnásobný víťaz Zlatej lopty Lionel Messi patrí už 16 rokov k hlavným tváram nemeckej značky Adidas. No málokto si spomenie, že pri vstupe do seniorského futbalu bol spojený s konkurenčnou Nike.

16.10.2022 11:30
18352102 Foto:
Lionel Messi pred majstrovstvami sveta v Nemecku 2006.
debata

Americký odevný gigant vlastnil práva na Messiho od jeho 14 rokov. No o päť rokov neskôr sa budúca hviezda rozhodola pre nečakanú zmenu. Odvtedy je mužom Adidasu.

Nová kniha autorov Jonathana Clegga a Joshuu Robinsona s názrovm „Messi vs Ronaldo: Jedna rivalita, dvaja velikáni a éra, ktorá pretvorila hru“ približuje detaily Messiho sponzorského prestupu.

Lionel Messi Čítajte viac Messi provokoval. Na slová, ktoré vypustil, by ste ani nepomysleli

Podľa Wall Street Journal sa v nej píše, že Nike pripravovala svoju marketingovú kampaň na majstrovstvá sveta v Nemecku 2006 a jeho súčasťou bolo aj fotenie s Messim.

Manažéri futbalistu mali pár mesiacov pred štartom šampionátu požiadať o stiahnutie snímok s Messim, nakoľko hráč sa upísal konkurencii.

Podľa knihy za jeho odchod mohlo nedorozumenie medzi hráčovým otcom Jorgem Messim a zástupcami Nike. Messi starší mal žiadať pre svojho syna viac športového oblečenia, no toho sa nedočkal. Od tohto momentu sa vzťahy medzi oboma stranami narušili.

Paríž Saint Germain Čítajte viac Koniec nadvlády dua Messi - Ronaldo. Zverejnili nový rebríček najlepšie platených

Nike navyše mala odmietnuť vstup do ponukovej vojny proti Adidasu, čo Messiho ešte viac odradilo od toho, aby zotrval u svojej „materskej“ firmy.

O kontroverznom prestupe rozhodoval v roku 2006 aj španielsky súd. Nike tvrdila, že s hráčom uzavrela záväznú dohodu. No sudcovia zistili, že existoval len záväzný list a Messi mohol vo februári 2006 podpísať dohodu s Adidasom.

S tromi prúžkami na drese argentínskej reprezentácie bude Messi už o necelých päť týždňov bojovať o titul majstra sveta. Na ten Argentína čaká už dlhých 36 rokov.

Messi vs. Ronaldo? Futbalové osobnosti rozhodli Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Alex Ferguson – Cristiano Ronaldo. „Messi je...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Nike #Adidas