Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sledovať ruský futbal je masochizmus. Vojna na Ukrajine mu dáva na frak

Bývalý ruský futbalista a tréner Spartaka Moskva Igor Ledjakov sa pre portál sport.ru vyjadril k najnovším trendom v ruskom futbale.

12.10.2022 19:30
Andrej Kačelskis Foto:
Rus Andrej Kačelskis v drese Glasgowa Rangers v roku 2000.
debata (6)

Tie podľa neho nenaznačujú nič dobré. Pripúšťa, že je za tým aj invázia ruských vojsk na Ukrajinu a s tým súvisiaca izolácia najrozľahlejšej krajiny na svete.

„Futbal ide dlhodobo dole vodou. A teraz sa k tomu pridala aj situácia s Ukrajinou. Kvalita hry značne utrpela. Predovšetkým zásluhou toho, že odišli kvalitní cudzinci. Nečudo, že kluby, ktoré si udržali zahraničných futbalistov, sú teraz na vrchole,“ zamyslel sa Ledjakov.

„Rostov je skôr výnimkou. Má špičkový trénerský tím,“ povedal na margo klubu, ktorý je aktuálne druhý o päť bodov za Petrohradom.

„Majú tam mladých ľudí, ale vyzerajú veľmi slušne. No pravdou je, že izoláciu Ruska je už cítiť. Odišlo veľa kvalitných hráčov. Krasnodar prišiel o dobrých futbalistov, Rubin Kazaň stratil polovicu hráčov. Na čo sa teraz máme sťažovať? Musíme pracovať s materiálom, ktorý je k dispozícii,“ doplnil Ledjakov.

281002033 Čítajte viac Hral za reprezentáciu aj Everton. Slávny Rus musí narukovať do armády

O názor na úroveň ruskej Premier League sa podelil aj ďalší bývalý reprezentant – Andrej Kančelskis. Sledovanie zápasov miestnej ligy považuje za masochizmus. Bývalé krídlo Manchestru United tvrdí, že Spartak Moskva nevyhrá ligu sedem rokov.

„Sledovanie zápasov ruskej ligy je určitý druh masochizmu. Hra je biedna, nie je tam žiadna rýchlosť. Obzvlášť ťažké je sledovať zápasy ruskej súťaže po dueloch Ligy majstrov,“ poznamenal.

„Ale stále milujem našu ligu a budem ju sledovať, inú nemáme. V Rusku neexistuje populárnejšia súťaž ako futbalová liga. Krasokorčuľovanie ani hokej sa počtom fanúšikov nemôžu porovnávať s futbalom,“ dodal na záver.

Ruskí športovci s povolávacím rozkazom Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
- povolávací rozkaz dostali aj viacerí...
6 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine #ruskí futbalisti #Andrej Kančelskis