Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Trasľavý hlas, slzy na krajíčku. Bývalý Hamšíkov spoluhráč končí

Argentínsky futbalista Gonzalo Higuain oznámil, že po konci tejto sezóny ukončí kariéru. Tridsaťštyriročný útočník o tom informoval na tlačovej konferencii.

03.10.2022 22:30
727807484 Foto:
Gonzalo Higuain po oznámení o skončení úspešnej futbalovej kariéry.
debata

Svoje rozhodnutie oznámil v emotívnom rozpoložení, pri čítaní správy o svojom rozhodnutí sa mu triasol hlasu a na konci skončil s dlaňami na tvári.

Futbalista Interu Miami v americkej Major League Soccer tak má pred sebou už len zopár zápasov. Do konca základnej časti zostáva mužstvu odohrať dve stretnutia.

Higuain odštartoval kariéru v argentínskom klube River Plate a v roku 2006 sa presťahoval do Európy, keď sa stal hráčom Realu Madrid. V drese bieleho baletu strelil 121 gólov, získal tri tituly a španielsky pohár.

V roku 2013 prestúpil do talianskeho SSC Neapol, v ktorom sa na tri sezóny stal spoluhráčom bývalého slovenského reprezentanta Mareka Hamšíka. Aj pod Vezuvom zažil úspešné obdobie, ktoré okorenil 91 gólmi. A takto ho ľudia v Neapole milovali:

Futbalista prezývaný El Pipita – fajočka, sa stal v Neapole najobľúbenejším hráčom. V sezóne 2015/2016 vytvoril aj rekord ligy: v spomínanom ročníku dal 36 gólov, čo sa predtým v Serii A nikomu nepodarilo. Po Neapole si ešte obliekol dresy Juventusu Turín, AC Miláno a Chelsea FC.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koniec kariéry #Marek Hamšík #SSC Neapol #Gonzalo Higuaín