Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doplatil na boj za práva žien. V Iráne sa s legendou futbalu nemaznali

Bývalá hviezda Bayernu Mníchov už nesmie opustiť svoju krajinu. Irán uvalil na 53-ročného bývalého útočníka zákaz vycestovania a bol mu skonfiškovaný pas.

03.10.2022 16:00
675509013 Foto:
Ali Daei sa v apríli zúčastnil žrebovania skupín majstrovstiev sveta v Katare.
debata (4)

Daei už pred rokom na poslednú chvíľu zachránil Iránku pred popravou tým, že osobne presvedčil rodinu odsúdenej, aby sa zdržala krvavého trestu.

No súčasný trest spôsobilo zverejnenie videa na jeho profile na Instagrame. Na ňom si žena dáva dole šatku, premení sa na vtáka a slobodne odletí. „Namiesto represií a násilia riešte problémy ľudí,“ napísal v príspevku Daei.

Podľa tlačovej agentúry Rokna mu bol za tento príspevok zhabaný pas, keď sa vrátil z Istanbulu do Teheránu. Dôvodom tohto kroku bolo, že verejne vystúpil na podporu prebiehajúcich protestov žien v krajine.

Od nedávnej smrti mladej Kurdky Mahsy Amini (22), ktorú zatkla polícia pre nevhodné oblečenie a na smrť ju dobila iránska morálna polícia, sa v Iráne konajú násilné protesty!

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #práva žien #Ali Daei