Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi - ekologický vyvrheľ! Západná tlač mu zrátala súkromné lety

Lionel Messi, väčšinou nedotknuteľný futbalista, sa stal vo Francúzsku terčom kritiky. Francúzska tlač - predovšetkým renomovaný denník L'Equipe - si vzal na mušku emisie, ktoré sú výsledkom jeho životného štýlu.

03.10.2022 13:30
Lionel Messi Foto:
Lionel Messi.
debata (6)

Nie je žiadnym tajomstvom, že argentínsky futbalový bohém má vlastný súkromný tryskáč. Používa ho pravidelne. Novinári však vypočítali, že jeho lietadlo už spotrebovalo toľko uhlíkových emisií, že obyčajný Francúz by k podobnej hodnote dospel zhruba za 150 rokov.

Francúzsky denník si dokonca dal aj tú prácu a zostavil zoznam letov, ktoré Messi v letných mesiacoch podnikol. Medzi 1. júnom a 31. augustom svoj tryskáč prevetral 52-krát. A najčastejšie na cesty do svojej rodnej krajiny. Do Argentíny.

Na zozname cieľových destinácií sa objavili ale aj trasy z Paríža do Miami či New Yorku. Francúzi označili tento spôsob cestovania ako devastujúci pre klímu.

Messi má na palube kuchyňu, dve kúpeľne a spolu šestnásť sedačiek, ktoré môže rozložiť na osem lôžok. Na krídlach nechýba ikonické číslo 10. Schody zasa zdobia mená jeho manželky a troch synov.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Agus (@vock.log)

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar a Barbora Hrončeková.
6 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Lionel Messi