Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hral za reprezentáciu aj Everton. Slávny Rus musí narukovať do armády

Mobilizácia vyhlásená ruským prezidentom Vladimirom Putinom sa dotkla aj prvého hviezdneho športovca. Do armády bol povolaný 46-násobný reprezentant krajiny Dinijar Biľaletdinov.

28.09.2022 22:30
281002033 Foto:
Dinijar Biľaletdinov na sklonku kariéry, ktorú ukončil v roku 2019.
debata (7)

Že sa mobilizácia dotkla aj bývalého spoluhráča slovenského brankára Jána Muchu v anglickom Evertone potvrdil pre RIA Novosti jeho otec Rinat Biľaletdinov.

„Dinijar prijal takýto telefonát. Je ťažké hovoriť o tom, čo cítime. Je pravda, že v armáde neslúžil, ale vojenskú povinnosť si plnil iným spôsobom,“ uviedol otec bývalého futbalistu.

Samuel Eto'o. Čítajte viac Traktory, helikoptéra aj povolené žúry. Čo žiadali futbalisti od klubov?

Dinijar Biľaletdinov zložil prísahu pred 19 rokmi a povinnú vojenskú službu odslúžil v rámci športovej kariéry. „Nie je mi jasné, prečo ho povolali ako 37-ročného keď sa hovorilo, že mobilizácia sa týka mužov do 35 rokov,“ dodal.

Biľaletdinov je jedným z mála ruských futbalistov, ktorý sa dokázal presadiť v anglickej Premier League. V rokoch 2009 až 2012 odohral za Everton FC 59 zápasov a strelil osem gólov.

Maria Sole Ferrieri Caputiová. Čítajte viac Ako to prijmú horkokrvní futbalisti? V Taliansku padne veľké tabu

Väčšinu futbalovej kariéry strávil v ruských kluboch, najmä v Lokomotive Moskva. Za ten odohral v rokoch 2004 až 2009 celkovo 150 stretnutí v najvyššej súťaži.

V národnom tíme zažiaril najmä počas majstrovstiev Európy 2008 v Rakúsku a Švajčiarsku. Rusko sa vtedy prebojovalo až do semifinále šampionátu, v ktorom skončilo na neskoršom víťazovi, Španielsku.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská futbalová reprezentácia #mobilizácia #Diniyar Bilyaletdinov