Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Pripomenul slávny volej van Bastena. Slovinec zažiaril supergólom

Pre mnohých fanúšikov je zásah Marca van Bastena z finále EURO 1988 dodnes najkrajším gólom histórie. V utorok ho v Lige národov exportným volejom napodobnil 19-ročný slovinský mladík Benjamin Šeško.

28.09.2022 08:30
726218973 Foto:
Oslavy Benjamina Šeška po góle.
debata (1)

Geniálny zásah sa Šeškovi podarilo streliť v poslednom zápase 4. skupiny B-divízie Ligy národov proti Švédsku (1:1). Vďaka nemu sa Slovinsko udržalo v „druhej lige“ Ligy národov a Švédsko spadlo do tretej.

V 28. minúte zápasu poslal Petar Stojanovič dlhý center do rohu pokutového územia a Šeško prekrásnym volejom urobil zo švédskeho brankára Robina Olsena iba štatistu.

„Benjamin Šeško je pán kanonier,“ rozplýval sa nad jeho gólom jeden z fanúšikov na sociálnej sieti. „Jeden z najkrajších gólov, aké v tejto sezóne uvidíte,“ napísal ďalší.

Pripomeňme si aj spomínaný zásah Holanďana Marca van Bastena, ktorý svojim volejom zabezpečil krajine v roku 1988 zisk titulu majstrov Európy.

Šeško je od júla novou posilou budesligového RB Lipsko, kam prestúpil za 24 miliónov eur z Red Bull Salzburg. Vďaka pôsobeniu v Mozartovom meste dostal prezývku nový Haaland.

O vychádzajúcu hviezdu slovinského futbalu sa už v lete zaujímali veľkokluby ako Real Madrid, Chelsea či Manchester United. No napokon zvolil rovnakú cestu ako pred ním Haaland a zamieril do Nemecka.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #slovinská futbalová reprezentácia #Benjamin Sesko