Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Finančný pád Juventusu Turín. Takúto stratu ešte nikdy nevykázal

36-násobný taliansky futbalový majster, Juventus, oznámil rekordnú stratu 254 miliónov eur. Zároveň priznal, že v červených číslach bude s istotou aj po sezóne 2022/23.

24.09.2022 16:02
Prezident Juventusu Turín Andrea Agnelli. Foto:
Prezident Juventusu Turín Andrea Agnelli.
debata

Údaj pochádza z finančného roku, ktorý sa začal 1. júla 2021 a skončil 30. júna tohto roku. Dôvodom rekordnej straty je okrem iného aj skutočnosť, že po desiatich rokoch skončil tím bez zisku jedinej trofeje.

Taliansky gigant vykázal stratu už piaty rok po sebe, pričom v medziročnom porovnaní teraz stratil o 44,4 miliónov eur viac, ako v predchádzajúcom ročníku.

Austria Soccer Qatar Canada Čítajte viac Nebudú dresy, nebude logo. Útočník upozornil na problém Kanady

Vedenie klubu vo vyhlásení uviedlo, že nárast strát bol spôsobený najmä zníženým príjmom z televíznych práv a mediálnych príjmov v dôsledku menšieho počtu odohratých zápasov Ligy majstrov.

Navyše Juventusu ani nevyšiel športový vstup do novej sezóny. V Lige majstrov prehral úvodné dva zápasy s Paríž St. Germain a Benficou Lisabon a v talianskej Serie A vyhral iba dve zo siedmich stretnutí.

Počas minulého víkendu utrpel klub nečakanú prehru s nováčikom z Monzy. Po tomto prekvapení sa začala skloňovať možná výmena trénera Massimiliana Allegriho.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #Serie A #hospodárske výsledky