Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chlapci si robia starosti. Mobilizácia zasiahne aj senzáciu Ruského pohára

Ruský futbalový klub StavropolAgroSoyuz sa ako prvý amatérsky tím prebojoval medzi 32 účastníkov v Ruskom pohári. Teraz mu hrozí, že nebude môcť nastúpiť na duel o postup do osemfinále.

23.09.2022 17:50
Fct MYa RXo AAFVv C Foto:
Futbalisti klubu StavropolAgroSoyuz po postupe medzi 32 najlepších tímov v Ruskom pohári.
debata (2)

Dôvodom je čiastočná mobilizácia, ktorú v stredu oznámil prezident Vladimir Putin. Hráči amatérskeho tímu by sa mali 4. októbra stretnúť v ďalšom kole Ruského pohára s Neftekhimikom.

Mužstvo je zložené z kuriérov, taxikárov, skladníkov či trénerov mládežníckych výberov. Tréner klubu v súvislosti s nadchádzajúcimi dňami vyjadril obavy.

721994889 Čítajte viac Neapol prehral súd s deťmi Maradonu. Klub prišiel o práva na legendu

„Naši chlapci sa dostali do zoznamov na mobilizáciu a teraz nie je jasné, ako sa všetko skončí. Pravdepodobnosť, že budú povolaní, je vysoká,“ uviedol pre Sport Express tréner Kirill Eidelnant.

Podľa neho sa má mobilizácia dotknúť minimálne šiestich futbalistov jeho tímu. „Chlapci mi volajú, robia si starosti. Vynaložili sme veľa úsilia, aby sme sa dostali tak ďaleko. Bola by škoda, keby sme nemohli zápas odohrať,“ skonštatoval tréner.

Ak odíde šesť hráčov, v klube mu nezostane ani jedenásť futbalistov. Eidelnant verí, že mu v komplikovanej situácii pomôžu zástupcovia zväzu tak, aby mohol StavropolAgroSoyuz zabojovať o postup do osemfinále Ruského pohára.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mobilizácia #Ruský pohár #putinova mobilizácia #StavropolAgroSoyuz