Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol prehral súd s deťmi Maradonu. Klub prišiel o práva na legendu

Taliansky futbalový klub SSC Neapol prehral súdny spor o práva na podobizeň zosnulej argentínskej legendy Diega Maradonu.

23.09.2022 14:24
721994889 Foto:
Kult legendárneho Argentínčana Diega Maradonu pretrváva v Neapole aj dva roky po jeho smrti.
debata

Klubová legenda Neapolu a majster sveta z roku 1986 zomrela v novembri 2020. Po nej vyrobil klub limitované dresy s Maradonovou tvárou na vzore odtlačku prsta.

Podľa portálu La Reppublica získal taliansky tím práva na výrobu týchto dresov od bývalého Maradonovho manažéra Stefana Ceciho ešte pred jeho smrťou.

A hoci takáto zmluva existuje, hráčova rodina tvrdila, že nikdy nedala súhlas na použitie podobizne zosnulej futbalovej legendy.

Maradonove deti tiež vyzvali na zabavenie časti príjmov z predaja, ktoré mali dosiahnuť 900-tisíc eur. Argentínčan je ikonickou postavou SSC Neapol a najväčším symbolom klubu v jeho 96-ročnej histórii.

Sudca neapolského súdu Paolo Andrea Vassallo opísal zmluvu s Cecim ako škodlivú pre rodinu zosnulej legendy. Dodal, že ekonomická hodnota Maradonu je takmer neoceniteľná.

719756122 Čítajte viac Na Slovensku to poznáme. V Španielsku riešia bojkot reprezentácie

Jeho smrť otriasla klubom a na jeho počesť sa uskutočnilo niekoľko spomienkových akcii, vrátane súboja Európskej ligy s Rijekou vo štvrtok 26. novembra 2020, v ktorom hráči Neapolu mali na sebe dres s číslom 10 s Maradonovým menom na chrbte.

Maradona strávil v Neapole sedem rokov, v ktorých strelil 115 gólov v 257 zápasoch a svoj tím doviedol v roku 1987 k prvému majstrovskému titulu v jeho histórii.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #súdny spor #Diego Maradona #imidžové práva