Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Slovensku to poznáme. V Španielsku riešia bojkot reprezentácie

Pätnásť futbalistiek španielskej reprezentácie vyhlásilo, že sa nezúčastní zápasov národného tímu, pokiaľ ho bude viesť tréner Jorge Vilda.

23.09.2022 13:30
719756122 Foto:
Jorge Vilda na tréningu španielskej reprezentácie.
debata

Španielska futbalová federácia (RFEF) potvrdila, že svoje požiadavky zaslali hráčky e-mailom. Vilda je pritom koučom národného tímu už od roku 2015.

Podľa španielskych médií má mať trénerova prítomnosť výrazný vplyv na ich emocionálny a zdravotný stav. Bližšie podrobnosti a ani menoslov hráčok zväz neuviedol.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar porovnal Tarkoviča s Calzonom: Predtým sme ustupovali, teraz...

RFEF tvrdí, že hráčky nemôžu zasahovať do identity reprezentačného trénera, keďže to nie je ich práca a ani ich zodpovednosť. „Takéto aktivity sú škodlivé a nepatria k hodnotám futbalu, alebo športu,“ napísal vo vyhlásení zväz.

Odmietnutie najcennejšieho dresu vyvolalo na Pyrenejskom polostrove rozruch. Bojkotujúcim hrozí strata možnosti reprezentovať v dobe od dvoch do piatich rokov. „Ide o bezprecedentnú situáciu v histórii futbalu v Španielsku a na celom svete. Toto je viac ako otázka športu, je to vec dôstojnosti,“ tvrdí RFEF.

FUTBAL-LN: Slovensko - Azerbajdžan Čítajte viac Blamáž v Trnave. Ohodnoťte Škriniara a spol. po prehre s Azerbajdžanom

Situácia nápadne pripomína konflikt medzi hokejistami a Slovenským zväzom ľadového hokeja z roku 2015. 50 hráčov, medzi ktorými boli top hviezdy ako Zdeno Chára, Marián Hossa či Michal Handzuš, vtedy odmietli reprezentovať, pokiaľ vedenie nepristúpi k opakovaniu voľby prezidenta zväzu za nových pravidiel.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ženský futbal #španielska futbalová reprezentácia #bojkot reprezentácie