Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiadny fastfood. Francúzi riešia spor Mbappého s krídelkami a hranolčekmi

Francúzske zastúpenie spoločnosti KFC zvažuje právne kroky kvôli tomu, že hviezda futbalovej reprezentácie, Kylian Mbappé, sa odmieta zúčastniť sponzorských akcií. Medzinárodný reťazec rýchleho občerstvenia je jedným z partnerov Francúzskej futbalovej federácie.

22.09.2022 17:48
Kylian Mbappé Foto:
Kylian Mbappé.
debata

„Za niečo konkrétne sme zaplatili, a pokiaľ to bude nutné, budeme trvať na svojich právach,“ povedal viceprezident KFC France Alain Beral pre tamojší web Sport Business Club. Reagoval na to, že Mbappé sa v utorok odmietol zúčastniť na fotografovaní a ďalších sponzorských aktivitách.

Dvadsaťtriročný útočník Paríž St. Germain už skôr vyhlásil, že nechce propagovať určité značky, okrem iného fastfoodové reťazce alebo stávkové kancelárie. „Rozhodol som sa nezúčastniť na fotení kvôli tomu, že francúzska federácia odmietla upraviť zmluvy týkajúce sa osobnostných práv hráčov,“ uviedol v tlačovom vyhlásení Mbappé.

Predstavitelia národného zväzu uviedli, že kontrakty s vybranými hráčmi prehodnotia.

Majstri sveta Francúzi sa v Lige národov stretnú s Rakúskom a o tri dni neskôr budú hrať v Dánsku.

Bojom za zdravšiu stravu sa vlani preslávil aj ďalší hviezdny futbalista Cristiano Ronaldo, keď počas majstrovstiev Európy odstránil pri tlačovej konferencii fľašu Coca-Coly.

Priateľka Kyliana Mbappého je transgenderka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ines Rau.
debata chyba
Viac na túto tému: #Kylian Mbappé #KFC