Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zanechal po sebe štyri deti. Zomrel švajčiarsky futbalista, mal 34 rokov

Švajčiarsky futbalista Nicolas Schindelholz prehral boj s rakovinou pľúc a v nedeľu zomrel vo veku 34 rokov. Smutná správa otriasla aj jeho bývalým klubmi - Thunom, Aarau a Luzernom.

20.09.2022 08:45
723912942 Foto:
Nicolas Schindelholz strávil najdlhšiu časť kariéry, osem rokov, v drese FC Thun.
debata (6)

Tragické úmrtie zasiahlo najviac jeho najbližších, nakoľko Schindelholz po sebe zanechal manželku a štyri deti. Podľa švajčiarskeho Blicku boli jeho exspoluhráči z FC Aarau o smutnej správe informovaní až po konečnom hviezde zápasu švajčiarskeho pohára proti FC Bazilej (1:3).

V emotívnom príspevku na Twitteri sa klub rozlúčil so stredným obrancom, ktorý v švajčiarskej najvyššej súťaži nastúpil na 96 zápasov.

„Náš bývalý stredný obranca Nicolas Schindelholz zomrel na rakovinu vo veku iba 34 rokov. FC Aarau vyjadruje úprimnú sústrasť príbuzným a želá im veľa síl v tomto ťažkom období," napísal klub v príspevku.

Schindelholz bol odchovancom SC Dornach, v ktorom debutoval v druhej lige ako 16-ročný. Následne odišiel do juniorky FC Bazilej, kde vyrastal po boku neskôr slávnejších krajanov ako Yann Sommer, Fabian Frei, Timo Klos či Eren Derdiyok a bol ich kapitánom vo výbere do 21 rokov.

Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar otáľa so zmluvou, giganti sa zlietajú ako supy. Kto je top favorit?

Najdlhšiu časť kariéry odohral v drese FC Thun, kde pôsobil v rokoch 2009 až 2017. No celý čas ho v rozlete obmedzovali zranenia: mal pretrhnutú Achillovu šľachu, krížny väz, zlomeninu lícnej kosti. A aj preto odohral medzi elitou len 96 stretnutí.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #rakovina pľúc