Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Počíta UEFA s Ruskom? Robíme kroky, aby tak nebolo, znie z Ukrajiny

Podľa webu Európskej futbalovej únie (UEFA) sa má žrebovania kvalifikácie o postup na ME 2024 zúčastniť všetkých 54 členských asociácii vrátane Ruska.

15.09.2022 10:00
696152984 Foto:
Nemecko bude o necelé dva roky hostiť majstrovstvá Európy vo futbale.
debata (3)

Majstrovstvá Európy vo futbale o necelé dva roky organizuje Nemecko. Žrebovanie kvalifikačných skupín sa uskutoční už 9. októbra vo Frankfurte.

Samotná kvalifikácia sa má odohrať od marca 2023 do marca 2024 a na záverečný turnaj sa z nej prebojuje 23 reprezentačných výberov, ktoré sa pridajú k domácemu Nemecku.

722816905 Čítajte viac Škóti sa vyfarbili. Hanlivými transparentmi zneuctili pamiatku kráľovnej

Výkonný výbor UEFA sa najbližší utorok stretne na chorvátskom ostrove Hvar, kde by sa malo rokovať aj o detailoch v súvislosti so žrebovaním kvalifikácie.

Proti možnej účasti Ruska v nej sa postavil prezident Ukrajinského futbalového zväzu Andrij Pavelko. " Vyvíjame úsilie na úrovni UEFA, ktorého účelom je zabezpečiť, aby sa Rusko nezúčastnilo kvalifikačného žrebovania EURO 2024," uviedol pre oficiálny web zväzu.

Israel Soccer French Super Cup Čítajte viac Historický gól Messiho v Lige majstrov. Čelil aj nájazdu fanúšika

Okrem toho Ukrajinci žiadajú, aby FIFA a UEFA zrušili pripravovaný priateľský zápas medzi Ruskom a Bosnou a Hercegovinou, ktorý sa má uskutočniť 19. novembra v Petrohrade.

„Ukrajinský futbalový zväz na takéto pokusy okamžite reaguje. O tomto zápase zatiaľ nepadlo žiadne oficiálne rozhodnutie. Ale robíme všetko pre to, aby sa neuskutočnil,“ dodal Pavelko.

Futbalové kluby, ktoré upadli do zabudnutia Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Blackburn (Anglicko) - Slávne časy anglického...
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA #žrebovanie #EURO 2024 #kvalifikácia EURO 2024