Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner PSG povedal na tlačovke ekologický vtip. Teraz z neho idú zodrať kožu

Tréner futbalistov Paríž St. Germain Christophe Galtier sa ospravedlnil za nevhodný vtip o klimatickej situácii. Kouč po utorkovej výhre 2:1 nad Juventusom v Lige majstrov vyhlásil, že on aj klub berú ochranu životného prostredia veľmi vážne.

07.09.2022 14:40
720008466 Foto:
Tréner Christophe Galtier aj Kylian Mbappé sa po otázke novinára smiali.
debata (12)

Galtier totiž na pondelňajšej tlačovej konferencii dostal otázku, prečo parížsky celok k sobotňajšiemu zápasu domácej súťaže letel, keď cesta „ekologickejším“ vlakom by mu zabrala ani nie dve hodiny.

Po otázke od novinára sa útočník Kylian Mbappé začal nahlas smiať. Zareagoval aj kouč. Povedal, že to už riešil s vedením, a nabudúce na stretnutie pôjdu na kolieskovej plachetnici.

To sa však stretlo s veľkou nevôľou nielen u verejnosti, ale aj u popredných politických predstaviteľov vrátane francúzskej ministerky športu. Galtier sa preto po utorkovom vstupe do základnej skupiny Ligy majstrov ospravedlnil.

„Verte mi, že problémy, ktoré má naša planéta s klímou, sledujem. Viem, že musíme byť zodpovední, a vedia to aj hráči aj klub,“ povedal šesťdesiatpäťročný tréner v rozhovore pre Canal+.

„Bol to zlý vtip a uvedomil som si to v podstate okamžite. Avšak ani to však nemení nič na tom, že som sa presvedčil o tom, že žijeme vo Francúzsku, kde sa už nesmie ani žartovať,“ dodal.

Priateľka Kyliana Mbappého je transgenderka Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Ines Rau.
12 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Kylian Mbappé