Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prezident Dinama Kyjev: Ak to nevedia na ihrisku, nech vezmú zbraň

Prvý muž ukrajinského veľkoklubu Igor Surkis poskytol pre portál Tribuna rozsiahly rozhovor. V ňom sa kontroverzne vyjadruje o nedávnom vypadnutí tímu v play off Ligy majstrov.

04.09.2022 13:09
716284363 Foto:
Futbalisti Dinama Kyjev po vypadnutí v Lige majstrov s Benfikou Lisabon.
debata (3)

Dinamo Kyjev nepostúpilo do lukratívnej skupinovej fázy Ligy majstrov po dvoch jasných prehrách s Benfikou Lisabon 0:2 a 0:3. A prezident klubu Surkis podrobil hráčov za výkony v nich kritike.

„Na ihrisku mali bojovať na život a na smrť, ako dnes bojujú naše ozbrojené sily, ktoré oslobodzujú dediny a mestá,“ rozohnil sa v rozhovore šéf kyjevského Dinama.

686920822 Čítajte viac S úkrytmi a pod hrozbou sirén. Na Ukrajine štartuje futbalová liga

Následne sa vyjadril, že za účelom lepších výkonov ich dokáže motivovať iba morálne, prípadne finančne. „Dávajú pekné rozhovory a hovoria, že stoja za našou armádou a sú pripravení hrať,“ skonštatoval Surkis.

A potom to prišlo. Futbalistov Dinama Kyjev motivoval zvláštnym odkazom: „Ak nie sú pripravení na ihrisku, tak sú v brannom veku. Buďte chlapi, buďte tak láskaví, vezmite zbraň a choďte brániť našu krajinu.“

Ukrajina, futbal Čítajte viac V Ľvove sa hralo štyri a pol hodiny. Hráči niekoľkokrát utekali z ihriska

Toto vyjadrenie sa nepozdávalo ani českému trénerovi Vlastimilovi Petrželovi, ktorý dlhé roky pôsobil v Rusku. „Vyhrážať sa mobilizáciou je nespravodlivé. Prečo urobil takéto vyhlásenie? Môže všetko, je to prezident. A prezidenti robia hlúposti,“ povedal Petržela pre Sport-Express.

Futbalisti Kyjeva si reputáciu pred fanúšikmi a prezidentom môžu napraviť účinkovaním v Európskej lige. V nej sa predstavia proti Rennes, Fenerbahce Istanbul a AEK Atény.

Red Bull 400 - nepoužívať Dávame do pozornosti SÚŤAŽ: Prekonaj sám seba na Red Bull 400 a vyhraj skvelé ceny

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #liga majstrov #Dinamo Kyjev #Igor Surkis