Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Konečne! Dúbravka už na sociálnych sieťach pózuje s dresom United

Martin Dúbravka definitívne prestúpil do Manchestru United. Slovenský brankár tam ide na hosťovanie s opciou na prestup.

01.09.2022 18:44
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka.
debata (2)

Žilinský rodák odchádza z Newcastlu United po štyroch sezónach. Počas letnej prestávky stratil pozíciu prvého brankára, keď do mužstva prišiel Nick Pope.

Prestup Dúbravku sa naťahoval viac ako týždeň. Newcastle žiadal od začiatku trvalý prestup, Manchester chcel najprv hosťovanie. Ak si Man. Utd budú chcieť Dúbravku nechať, zaplatia v lete 5 miliónov libier.

Anglický klub v lete 2022 utratil na príchod nových hráčov približne 240 miliónov eur. Na túto sumu sa prestupové sumy klubu z Old Traffordu vyšplhali po angažovaní brazílskeho krídelníka Antonyho z holandského Ajaxu Amsterdam.

Dvadsaťdvaročný futbalista sa stal druhým najdrahším nákupom United po čiastke približne 95 miliónov eur, ktorú klub vynaložil ešte v roku 2016 pri príchode Paula Pogbu.

Futbalové kluby s najdrahšími vstupenkami Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Athletic Bilbao: 39,3 eura.

"Je to špeciálny moment v mojej kariére. Už sa nemôžem dočkať, keď dostanem šancu chytať za Manchester United. Chcem klubu pomôcť naplniť vysoké ambície. Budem v spoločnosti skvelých brankárov, David De Gea a Tom Heaton majú veľa skúsenosti z Premier League. Budeme sa navzájom posúvať a podporovať.

Chcel by som sa poďakovať všetkým v Newcastli, v ktorom som strávil štyri a pol roka, najmä fanúšikom. Na pôsobenie v tomto klube mi zostane veľa krásnych spomienok," uviedol Dúbravka pre web Manchestru.

Dúbravka od príchodu zo Sparty Praha v roku 2018 odchytal za Newcastle 130 stretnutí vo všetkých súťažiach. Manchester United hľadal skúsenú dvojku k De Geovi. Španielovi vyprší riadna zmluva na konci tejto sezóny.

AKTUALIZUJEME

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Newcastle United #Martin Dúbravka