Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Ľvove sa hralo štyri a pol hodiny. Hráči niekoľkokrát utekali z ihriska

Stredajší duel najvyššej ukrajinskej futbalovej súťaže medzi Ruchom Ľvov a Metalistom Charkov (1:2) trval takmer štyri a pol hodiny. Stretnutie trikrát prerušili sirény pre hrozbu raketového útoku. Duel v Ľvove sa začal o 15.00 miestneho času a k záverečnému hvizdu rozhodcu prišlo o 19.27.

24.08.2022 21:14
Ukrajina, futbal Foto:
Futbal na Ukrajine sprevádzajú mimoriadne opatrenia.
debata (3)

Ukrajina odštartovala nový ročník najvyššej súťaže v utorok. Podnet na rozohratie sezóny aj za týchto okolností vzišiel od prezidenta Volodymyra Zelenského a predstaviteľov ukrajinskej armády, ktorí dúfajú, že futbal pomôže zdvihnúť morálku národa.

Jej úvodné stretnutia sa symbolicky uskutočnili v predvečer štátneho sviatku Dňa nezávislosti a zároveň deň pred uplynutím šiestich mesiacov od vpádu ruských vojsk na územie Ukrajiny.

Zatiaľ sa hrá iba na štadiónoch v Kyjeve a jeho okolí, Ľvove a Užhorode a pre hrozbu vojenského útoku nie sú na stretnutiach prítomní fanúšikovia. Minulý ligový ročník predčasne ukončili po začiatku invázie 24. februára, keď bol na čele tabuľky Šachtar Doneck. Informácie priniesla AFP.

V zajatí ticha. Začala sa ukrajinská liga Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hráči Šachťoru Doneck a Metalistu Charkov držia...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #vojna na Ukrajine